Autor: Informer.rs

21.09.2024.

08:49

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Šiptarsko nasilje ne jenjava! Pitanje Kosova i Metohije zavisi i od geopolitičkog nadmetanja velikih sila! (VIDEO)

Miloš Terzić, član Predsedništva SNS ističe da je . Aljbin Kurti je direktni nalogodavac uništavanja i proterivanja Srba sa KiM, uz pomoć glasnog ćutanja međunarodne zajednice.

- Nažalost svakodnevnica je da se vrši nasilje nad Srbima. Aljbin Kurti je direktni nalogodavac i on je zadužen za uništavanje i proterivanje Srba sa KiM. Postaje to svakodnevica i međunarodna zajednica ćuti na to. Predsednik Vučić je već govorio o tome, da međunarodna zajednica reaguje na humanitarnu pomoć za Srbe hiljadama saopštenja, a na nasilje nad Srbima od strane Kurtija, ni ne reaguju - rekao je Terzić.

Informer

On dodaje i da Srbija traži da se implementiraju tačke Briselskog sporazuma, ali i to da naša zemlja ne želi sukob sa NATO paktom.

- Mere imaju za cilj da odbranimo Srbe na KiM i da odbranimo naše istorijsko i kulturno nasleđe. Zahtev Beograda je da se sve vrati na status kvo ante ili pređašnje stanje u dijalogu. Zahtevi su da se formira ZSO i srpovedu legitimni izbori na KiM. Mi tražimo da se implementiraju stvari iz Briselskog sporazuma 2013. godine i aneksa iz 2015. godine. Mi ne smemo da idemo ishitrenim potezima da izazovemo NATO time što ćemo pasti na provokacije Kurtija. Pitanje Kosova i Metohije dosta toga zavisi i od geopolitičkog nadmetanja velikih sila - kazao je Terzić.