Autor: Informer.rs

21.09.2024.

09:59

Foto: Tanja Andric

TV

Parada Ponoša: Topio tenkove, a sada mu smeta jaka srpska vojska! (VIDEO)

Pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin ističe da od 1992. godine niko ništa nije ulagao u vojsku pa sve do 2012. godine pre dolaska Vučića na vlast.

- Koja država nije ponosna na vojsku i nema svoju vojsku, to nije ni država. Od 1992. godine niko ništa nije ulagao u vojsku pa sve do 2012. godine, a sada se puno ulaže. Agresija na Srbiju i Crnu Goru od strane NATO pakta, nije uspela, a Srbi su uspeli da se odbrane sa minimalnim naoružanjem. Opoziciji samo smeta šta je uradio Vučić, ja ne moram da govorim o tome jer je evidentno šta je uradio Vučić - rekao je Šljivančanin.

Informer

Dragoslav Bokan, sa Instituta za nacionalnu strategiju, kaže da oni koji su za vojsku Srbiju i otadžbinu oni su narod, a oni koji nisu za vojsku su obična masa.

- Kada smo prestali da imamo služenje vojnog roka, tada nemate muškarce, a ni žene. Užasan pad civilizacije je kada nema vojske i ne može niko da govori o patriotizmu ako nije spreman ili da ode u vojsku ili da je služio vojsku. Oni koji su za vojsku Srbiju i otadžbinu oni su narod, a oni koji nisu za vojsku su obična masa kojima je bitna kafica i Šengen. Zdravko Ponoš je uništio vojsku i doveo je do propasti, to je prava parada Ponoša - kazao je Bokan.