Autor: Informer.rs

24.09.2024.

09:02

Foto: Foto: Tanja Andric

TV

(VIDEO) Tu smo da se brinemo o porodici! Milica Đurđević Stamenkovski govorila rastu roditeljskog dodatka!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski istakla je da se standardi menjaju i da država nastoji da izađe u susret porodici.

- Verujem da će poslanici glasati za povećanje roditeljskog dodatka gde će Srbija imati veći dodatak i od susedne Mađarske koja je tu prednjačila. Juče su opozicioni poslanici pominjali zašto to menjamo, ali ja smatram da je to dobro, jer se standardi menjaju, a mi uvek moramo izaći u susret porodici. U Americi je prisutn "vouk" ideologija gde se seksualnost promoviše deci umesto da se neguje porodica kao takva. Uspavljivanje tradicije je u isto vreme uspavljivanje čovečanstva, jer vouk promoviše nestanak umesto rađanja, jer tamo gde nema života nema ni dubine. Nije mi shvatljivo da će biti ljudi u opoziciji koji će glasati protiv nečega što može goditi porodicama - rekla je ministarka.

Informer

 

Ministarka je dodala da roditelji imaju potrebu da detetu pruže što bolji životni standard gde država treba da im pomogne na više načina.

- U 21. veku roditelji imaju potrebu da detetu pruže što idealnije uslove za odrastanje zbog čega mi nastojimo da im izađemo u susret. Država nije tu da se meša u nečiju privatnost i intimu već da preko institucija učini sve da olakša parovima da se opredele na roditeljstvo - rekla je Ministarka.

Celu emisiju možete pogledati u videu: