Autor: Informer.rs

24.09.2024.

09:39

Foto: Tanja Andric

TV

(VIDEO) Kurtiju nestalo municije! Jeftine provokacije više ne deluju, a lažna država ostala na staklenim nogama!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski navela je da smatra kako je Kurti svoju politčku karijeru posvetio borbi protiv Srba, a ne konstruktivnoj politici.

- Zapad je 10 godina prikupljao snagu za udar na Srbiju koja je devedesetih praktično bila sama, a nisu shvatili da su time dali prostor za rađanje multipolarnog sveta u kome više neće bitni jednog šerifa. Brojni predstavnici u UN bi trebali dobiti orden od Srbije, jer nisu učestvovali u hajci protiv Srbije i drago mi je što je takvo odlikovanje dobilo rusko predstavništvo. Kurti je svoj život posvetio borbi protiv Srba i stalno priča protiv njih. On Bošnjacima poručuje da ih vezuje odnos prema Beogradu, njega ne zanimaju sporazumi o saradnji, jer o tome ništa ne zna sem da širi mržnju prema Srbiji. On je svestan da je njegova lažna država na staklenim nogama kojoj se dotira sa strane. Mislio je da je dovoljno da izađe i kaže mi smo država, a nemaju nikakav uticaj niti su članovi UN - rekla je ministarka.

Informer

 

Ministarka je dodala kako Kurti krije da Srbi na KiM više ne mogu da kupe lekove niti na bilo koji način učestvuju u institucijama već dvadeset godina.

- Srbi na KiM nemaju nikakva prava niti su u mogućnosti da već dvadeset godina učestvuju u institucijama. Zato Kurti provokacijama hoće da prikaže da je Srbija pretnja, a krije da Srbi dole ne mogu da kupe lekove, ukinut je dinar i redovno su izloženi napadima. Naš narod nikad nije mario za to što nam je teritorija mala, već naša energija međunarodni status i fascinantna istorija - rekla je ministarka. 

Celu emisiju možete pogledati u videu: