24.09.2024.

19:49

Foto: Miloš Rafailović

TV

Ako Iran uđe u sukob, Treći svetski rat je neizbežan! Jedini koji mogu da zaustave krvoproliće, masno zarađuju od prodaje oružja! (VIDEO)

Iranski predsednik kaže da Izrael želi ceo Bliski istok da uvuče u sukob i da će posledice biti nepovratne. S druge strane Zelenski najavljuje konačnu pobedu nad Rusima. Može li skup u UN bilo šta da promeni?

Urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić rekla je da oni koji treba da donesu odluku o miru vide da vojna industrija radi fantastično i donosi ogromnu količinu novca.

Informer

Ljubinka Ilinčić

-Oni koji zarađuju novac i vladaju iz senke Amerikom neće dati da se bilo šta promeni. Traže se razne forme da bi se stvorila iluzija da se nešto želi rešiti. Reči predsednika Irana su reči zdravog razuma. Ukoliko se Iran uvuče u taj rat, moraće da se uvuku još neke zemlje, a onda to zaista znači svetski rat. Amerika oba ova rata može da zaustavi preko noći. Ako prestane da šalje oružje, sve će biti rešeno, ali oni to ne žele. Putin brani svoju zemlju, ne od Ukrajine nego od NATO snaga koje misle da su jače, a znaju da su slabije. Svi oni koji su u poslednje vreme razočarano komentarisali uvereni da skrećemo sa nekog puta, njima je odgovor oni što je Nebenzi rekao. On je rekao da odnosi između Rusije i Srbije nisu poremećeni i da su to odnosi dva prijateljska naroda. Rusija je svesna i prititsaka koje mi imamo. Ja sam sigurna da i u ovom trenutku postoji diplomatija i da se i Iran i Izrael razgovaraju. Ja se nadam da Iran neće ući u rat. Ako uđu u rat Iran, Rusija i Kina, ući će sigurno i Amerika, neće sedeti skrštenih ruku. Ja se nadam da postoji neka kočnica i da preko toga neće preći- rekla je Ljubinka Milinčić.

Pukovnik u penziji Srbobran Radić rekao je da u konstelaciji opštih međunarodnih odnosa ne možemo očekivati bukvalno ništa.

Informer

Srbobran Radić

-Imamo rogove u vreći. Jedni će se navodno zalagati da do mira dođe što pre, a s druge strane će juriti naoružanje i opremu novijeg tipa. Drugim rečima, Amerika ništa bukvalno neće promeniti. Ja bih gledao sa druge strane zašto se masovno koriste dronovi. Dronovi služe za izazivanje njihovih pvo sistema i njihovo nepotrebno trošenje. Tako se stvara panika. Govorimo o pvo sistemima trupnok karaktera i srednjeg dometa. Duži domet njima Amerika više i ne šalje. Ovde se ne radi samo o naoružanju, već i o onima koji će navoditi raketne sisteme. Sada je lovačka avijacija značajna komponenta. Kad fokusirate određene objekte, onda se angažuju ona sredstva koja mogu da nanesu ogromne gubitke protivniku. Vi možete da uništavate ljude u fizičkom smislu, ali ne i u mentalnom. Ljudi imaju svoje stavove i sa njima umiru. Sada se snalazimo i plivamo kao riba u vodi i spašavamo i zemlju i narod i politiku i vojsku. Gajimo dobre odnose i sa jednima i sa drugima. Ovi sa Zapada su nam partneri, a ovi sa Istoka su nam prijatelji. Oni mogu da zamere šta hoće, ali bratstvo između našeg i ruskog naroda ne možete da ukinete- rekao je Radić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: