25.09.2024.

12:38

Foto: Tanja Andric

TV

Evropa je potpuno izgubila svoj identitet! Dokle god je Amerika na tlu starog kontinenta, niko neće donositi samostalne odluke! (VIDEO)

Marko Lakić, urednik digitalnog izdanja lista "Politika" rekao je da je Makronovo razmišljanje zdravo, ali je na nivou lepiih želja.

-Evropa trenutno nema idetnitet, njome upravlja Amerika. Jevreji upravljaju  Amerikom. Evropa tu nije toliko bitna. Ona je razjedinjena. Makron je možda jedini političar koji može da izgovori tako nešto. Ne možemo da ga poredimo sa De Golom. On je bio značajna ličnost koja je imala kredibilitet. Evropa mora da ima svog lidera jer je ova administracija koja upravlja Evropom katastrofa. Mnogo je to veliki sistem da bi neko povlačio odluke. Sve su to neka gospoda, imaju plemićke titule. Najveću cenu platila je Nemačka. Bez Rusije je ostala bez tržišta i bez energenata. To odgovara Americi jer cela Evropa kupuje američko oružje. Makron je bio u Srbiji. On i predsednik Vučić se razumeju po senzibilitetu. Nama je važno da imamo nekog bitnog do koga možemo da dopremo. Kad stane taj rat, to će biti zbog energenata. I dalje će se gledati preko nišana, ali je neophodno da se posluje i da se ide dalje- rekao je Lakić.

Informer

Marko Lakić

On je rekao da moramo da definišemo kako je Evropa stigla do ovde.

-Evropa je opljačkala ostatak sveta. Englezi nema koga nisu opljačkali. Evropa je izgubila svoj identitet. Javlja se nešto novo. Kinezi su globalizaciju preokrenuli u svoju korist. Amerika vrlo teško parira Kini. Ostala je bitna Afrika jer ima rudna bogatstva. Kinezi su vlastnici određenog procenta njihove teritorije. Tamo su gradili puteve i pruge. Kina ima bolju proizvodnju od Evrope. Naravno, imamo i Ameriku koja je vojno najjača na planeti. Jesmo mi po nečemu posebni? Nismo! Mislim da je Srbija razvijenija od Rumunije i Bugarske. Čak i nesrećnih devedesetih Srbija je bila Las Vegas u odnosu na njih. Po čemu se Evropa ističe danas? Ni po čemu! Devedesetih godina su znali da idu u Sarajevo, plakali su za muslimanima, a nisu im smetale bebe koje su umirale u Banja Luci. Evropa nije svesna svog identiteta. Od kad je Angela otišla, Evropa srlja- rekao je Marko Lakić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: