Autor: Informer.rs

25.09.2024.

15:54

Foto: Tanja Andric

TV

Srbija nije ničiji sluga i rob! Govor predsednika Vučića ušao u istoriju Ujedinjenih nacija! (VIDEO)

Analitičar Bogoljub Marković, ističe da je Srbija jasno pokazala svoje stavove, ali i da međunarodna zajednica mora da preduzme nešto povodom divljanja Kurtija.

- Javnost je čula govor predsednika Vučića, gde je rekao da rezolucija 1244 mora da se poštuje. Pandorina kutija nije otvorena pre dve i po godine, već se to desilo mnogo ranije kada je izvršena NATO agresija na SR Jugoslaviju. Srbija nije sluga ni Vašingtona ni Berlina ni Moskve ni Pekinga, ali sa svima želi da ima ekonomsku saradnju. Kurti je dete Zapada i ista ta međunarodna zajednica nije reagovala na napade na Srbe i onemogućavanje ljudima normalan život - kazao je Marković.

Informer

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević ističe da Srbija nije sluga ni Istoka ni Zapada.

- Hrabar i jasan govor predsednika Vučića, on je na pravi način odbranio svoju zemlju. Ono što je govorio ostaće utkano u srž 144 zemalja na sednici. Srbija vodi slobodarsku politiku periodu najturbulentnijih dešavanja u svetu. Mi nismo sluge ni Zapada ni Istoka, iako to žele velike sile. Mi smo platili veliku cenu za tu slobodu i nigde nećemo biti svrstani. Naravno da želimo da sarađujemo sa svima koji to žele - rekao je Milićević.

Informer

On dodaje i da je Kurti projekat Zapada, ali i da UN mora da reaguje na njegove jednostrane poteze.

- Kurti želi etnički čisto KiM. Ne znam čije je on čedo, ali mora da se prekine zid ćutanja od strane Zapada. Portparol UN je istakao zastavu lažne države. Oni govore o nekim sankcijama, a čim uvedu sankcije neke Priština u svakom smislu napreduje. Svetionik demokratije im je što ne omogućavaju ljudima normalan život - zaključio je Milićević.