26.09.2024.

09:40

Foto: Tanja Andric

TV

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)

Narodna poslanica Danijela Vujičić rekla je da je odlazeći američki predsednik uradio nešto što veliki i moćni inače rade.

Informer

Danijela Vujičić

-Oni manje uvek optužuju za sve što su oni uradili. Uvek se optužuju manji. S druge strane predsednikov govor je bio nepokolebljiv i odlučan. Tada je razlog za bombardovanje bio namešteni Račak. Rezolucija 12/44 je osnovni dokument po kome bi taj moćan i jak svet trebalo da se rukovodi. Predsednik je vrlo hrabro govorio o dvostrukim aršinima. Srbija je geografski mala, ali je dovoljno velika da se suprotstavi velikim i moćnim. Mi smo žrtve na KiM dvostrukih aršina. Znamo da ono što važi za sve, ne važi za narod na KiM. Osnovni dokumenti koji čine Povelju UN treba da se vrate na sto. Oni se ne rukovode tim poveljama, već svojim interesima. Njihov interes je trenutno Ukrajina. Naša opozicija, umesto da podrži govor predsednika, njima ništa nije sveto. Oni su juče govorili o farmerkama predsednika Vučića. Ta zapadna civilizacija se temelji na građanskim slobodama i pravima koje grubo krše na KiM-rekla je Danijela Vujičić.

Bratislav Jugović, član GO SNS rekao je da je Milošević i dalje faktor, bez obzira što više nije među živima.

Informer

Bratislav Jugović

-To govori da će biti u istorijskim udžbenicima, a Bajden to svakako neće biti. Meni se dogodilo to da moram da komentarišem šta je govorio jedan polusenilan čovek u UN. Dokle su došle Ujedinjene nacije kada je polusenilnom čoveku dozvoljeno da ucenjuje. On je sa pozicije moći izgovarao sve što je izgovarao. On je jako ružno govorio o Srbima kao narodu. Ako je imao neki imozitet prema Slobodanu Miloševiću, on je možda bio spreman na udarce sa Zapada, ali govoriti tako ružno o jednom narodu, to je kukavičluk! Da li ste nekada čuli od Putina ili lidera Kine ili Japana da su o bilo kom narodu ružno govorili? Jesu govorili ružno o političarima, ali ne o narodu. To  nije moralno. Da nije bilo Vučića, ne bi bilo vakcina u svim susednim zemljama. On je doneo vakcine čitavom regionu. Sećate se onih zahvalnica iz Makedonije? Rugati se Vučiću je gubitnički. Kritikovati politiku vlasti ako je kritika zdrava ima smisla, ali rugati se nekome ko je u sred Njujorka odlikovati ruskog ambasadora, to je hrabrost- rekao je Jugović.