26.09.2024.

12:35

Foto: Informer

TV

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)

Narodni poslanik i privatni detektiv Uglješa Grgur rekao je da tužilac nema ni jedan dokaz protiv osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić.

Informer

Uglješa Grgur

-Uobičajeno je da tužilaštvo čeka dan ili dva. Ja mislim da će optužnica stati na pravu stranu. Ne bih se složio da je bio saobraćajni udes, jer nemamo dokaza da je tako bilo. Ova optužnica je na staklenim nogama. Mala Danka se nalazi na poternici Interpola kao nestalo lice. Mi nemamo ni jedan dokaz da je mala Danka mrtva niti da je ubijena. Optužili su dva čoveka iz vodovoda koji su prošli putem gde je bila mala Danka i na osnovu toga su ti ljudi optuženi. Da je zadavljena u automobilu, našli bi se tragovi dnk, da je udarena kolima, na kolima bi bilo dnk. Uzeti su tragovi na kojima nigde nije pronađen dnk male Danke. Viši tužilac je u velikom problemu. Ovde imamo ljude u pritvoru. Ja bih hteo da kažem da su to dva čoveka od pedeset godina i u životu nisu imali ni prekršajnu prijavu, a kamo li krivično delo. Ovde se ništa ne uklapa. Tužilac mora da optuži po zakonu-rekao je Grgur.

Advokat Nemanja Todorović rekao je da je rok od 6 meseci najviše što su optuženi mogli da provedu u zatvoru bez optužnice. 

Informer

Nemanja Todorović

-Ta optužnica nije pravosnažna, ona je predata sudu. Videćemo šta će se desiti, da li će tužilaštvo poslati optužnicu na doradu. Ja mislim da je tužilaštvo u problemu. Ovo bi trebalo da bude jednostavan predmet, a tužilaštvo 6 meseci pakuje optužnicu. To ne bi trebalo da traje više od 15 dana. To znači da imaju velike probleme sa dokazima. Ne bi bio ni prvi ni poslednji predmet koji bi bio bez pronađenog tela. Sud može doneti presudu i bez toga ako su drugi dokazi dovoljno čvrsti. Tužilaštvo je čekao zadnji trenutak da podnese optužnicu. Svako ko je optužen pokušava da se izvuče i reći će šta god treba. Trebalo bi da vidimo koja pravosnažna verzija optužnice će biti. Svaki put kad tužilaštvo ima problem sa dokazima, to traje- rekao je Todorović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: