Autor: Informer.rs

26.09.2024.

18:47

Foto: Miloš Rafailović

TV

Putin jasno zacrtao crvenu liniju: Ako Zapad uradi ovo, odgovor Rusije biće zastrašujuć! (VIDEO)

Nikola Antić, sturčnjak za bezbednost, navodi da Rusija menja svoju vojnu doktrinu i da bi uništavanje radarskog sistema od strane zapadnih snaga isprovociralo žestok odgovor Rusije.

- Bajdenova administracija je dovela do toga da Rusija promeni svoju doktrinu. Veliki igrači znaju koje granice ne smeju da pređu, da ne bi izazvali nuklearni rat. Bezbednosna situacija u svetu se promeni od početka sukoba u Ukrajini i vidi se koliko je i Zapad upleten u to po zarobljenim članovima NATO pakta. Rusi su u doktroni napisali da su napadi na radarske strukture ugrožavanje bezbednosti, jer su ti radari veoma jaki i mogu da detektuju sva kretanja. Masovan napad bi izazvao žestok odgovor Ruske Federacije - rekao je Antić.

Informer

Prof. dr Miloje Pršić, istoričar, ističe da je promena ruske doktrine iznuđena, ali i da NATO kroji naredbe Zelenskom.

- Žele da nateraju Rusiju da prihvati pregovore. Kontuniurani je zahtev Zelenskog da dobije rakete dugog dometa da gađa ruske PVO unutar Rusije. Na početku je Zapad davao Ukrajini neke puškice, a sada su u igri rakete dugog dometa. Zelenski to nije sam smislio, tu priču mu je skrojio NATO, a on je samo govornik. Promena ruske doktrine je iznuđena i nije od sad promenjena. Bombarder ne mora da nosi nuklearnu raketu, već sada mogu da se kače na bilo koje avione - kazao je Pršić.