27.09.2024.

08:56

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Telekom Srbija vodi borbu za 5G mrežu na teritoriji Kosova i Metohije! Uprkos pritiscima Prištine, srpsko preduzeće i dalje opstaje! (VIDEO)

Generalni direktor Telekom Srbije Vladimir Lučić govorio je o borbi za opstanak ovog preduzeća protiv Kurtijeve administracije.

-Od kad je Kurti na vlasti, cilj je bio da se isele Srbi i da se unište sve srpske kompanije. Oni su doneli rešenje o našem gašenju, ali smo mi uspeli da poništimo to rešenje. Mi smo imali pomoć međunarodne zajednice. Briselski sporazum nam je tu mnogo pomogao. Sad smo krenuli u ofanzivu. Priština je htela da pre izbora podeli 5G frekvencije, ali nisu računali da smo se i mi prijavili za to. Na taj način bi mi od njih dobili licencu za čitavu teritoriju. Ja sam bio prošle nedelje u Vašingtonu. Prikazali smo svo maltretiranje u zadnjih godinu dana od strane Kurtijeve administracije. Po ko zna koji put, oni krše sopstvene zakone i tumače ih različito ako važe za kompaniju iz Srbije. Onda mogu da potpišu bilo koji sporazum, ako ne poštuju ništa- rekao je Lučić.

Informer

Vladimir Lučić

On je, osim u Vašingtonu, bio i u Prištini i tamo razgovarao sa stranim ambasadorima.

-U Prištini sam bio već dva puta i shvatio sam da su bitni sastanci sa ambasadama: britanskom i američkom. Dosta je bitno da tim ambasadama predstavimo svu banalnost takvih poteza. Jasno se pokazuje da bilo koja srpska kompanija može da bude isterana. Mi smo specifična kompanija. Telekomunikacione usluge su deo normalnog života. Ako bi nas isključili, to bi uticalo na normalan život. Oni neku akciju protiv nas kreću u avgustu jer računaju da su ljudi iz Američke ambasade na godišnjem odmoru, ili u decembru kada je katolički Božić. Zadnja dva puta kada smo se odbranili, oba puta smo posetili te ambasade. Moram da kažem da Američka ambasada to odlično razume- naveo je Lučić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: