27.09.2024.

12:31

Foto: Zoran Sinko

TV

Šolakovi mediji ponovo veličaju teroristu Kurtija! Sramotan prilog sa televizije N1 vređa srpski narod! (VIDEO)

Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost rekao je da se televizija N1 samo fizički nalazi u Beogradu, ali je formalno pravno u Luksemburgu.

Informer

Marko Miškeljin

-Njihova ciljna grupa jesu ljudi u Srbiji, ali stavovi koje zastupaju imaju mnogo više veze sa njihovom matičnom kućom, a to je CNN. Bez obzira da li se nalazite u poziciji ili opoziciji pitanje KiM je nacionalno pitanje. Oni reaguju na ovaj način i pokušavaju da ubiraju neke poene. Ovaj sramni klip govori u prilog tome. Dovoljno je pogledati kako će ovakve priloge tumačiti albanska strana. Oni tumače to kao da je pravda na njihovoj strani i da postoji "zdrav razum" u Srbiji koji se slaže sa njima. Ko pominje više zajednicu srpskih opština. Kurti je izazvao nekoliko kriza koje nisu rešene. Imamo slučaj sa Poštom, sa Dinarom... To su stvari koje utiču na život. Ni to se ne rešava, nastavlja se eskalacija. Kada dolaze ovakvi glasovi iz centralne Srbije, oni mogu svojoj javnosti da predstave da su u pravu- rekao je Miškeljin. Ne treba izgubiti iz vida ubiranje političkih poena koje se dešava na ovoj strani opozicije- rekao je Miškeljin.

Analitičar Miljan Jovićević rekao je da je teško naći pravu reč da bi se komentarisali Šolakovi mediji i objave koje se na tim medijima pojavljuju.

Informer

Miljan Jovićević

-Diskriminatorne izjave sa Šolakovih adresa nisu vezane samo za Banjsku. Kada govorimo o demokratskim postulatima, mora postojati etički kodeks. Ovo se sve kosi sa našim nacionalnim identitetom. Niko iz opozicije nije stao u odbranu svoje države. Kada objektivno sagledamo ove kanale i pogledamo njihovu minutažu gde je 99% zastupljeno sve što je upereno protiv Srbije. Vi na tim kanalima nemate da vidite nešto što će ohrabriti naš narod. Ustremljeni su isključivo na to da dehumanizuju lik i delo predsednika Vučića. Promovišu u javnosti nešto što se kosi sa našim nacionalnim interesima. Kada govorimo o Kurtiju, on gubi sedište. Očekuje se odjek u SAD-u nakon izbora 5. novembra. Polemiše se i u našoj javnosti šta će se drastično promeniti. Sa druge strane, strukturna promena koja će se desiti ako pobedi Tramp, može indirektno doneti neke posledice koje su minornog karaktera, ali će biti zadovoljavajuće. Ako Kamala Haris pobedi, ona ni ne zna gde se Kosovo nalazi. Moramo tražiti ljude nižeg ranga da sa njima razgovaramo- rekao je Jovićević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: