Autor: Informer.rs

27.09.2024.

21:15

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Totalni preokret! Ako Ukrajina lansira posebne rakete, Putin raspaljuje nuklearke na Zapad?!

Dragoslav Bokan iz Instituta za nacionalnu strategiju ističe da je Rusija skroz razbila plan Zapada i totalno preokrenula geopolitičku situaciju.

- Stradanje ljudi je danas u prvom planu. Suština rata je pobeda, a suština pobede je uništenje žive sile. Ljudi, heroji su išli na ratište kod nas uvek, ko god bio na vlasti. Nije ni čudo što Iran zabranjuje internet i Kina zabranjuje društvene mreže, da se ne bi stvorio otpor nekog naroda za vojna delovanja. Nova psihologija je mnogo individualistička. Plan Zapada u Ukrajini je pukao i propao, jer je Rusija uspela totalno da preokrene situaciju - rekao je Bokan.

Informer

Ljuan Koko, politikolog, navodi da ako Ukrajina pogodi teritoriju Rusije raketama sa Zapada, to onda označava totalni svetski rat.

- Imamo sukob više nuklearnih sila, koje mogu da izazovu veći rat u Ukrajini. Došao je sukob do sudara i Putin stalno objašnjava crvene linije. Ukrajina pokušava da nadomesti gubitke time što će dobiti supersonično oružje. Ako Ukrajina pogodi teritoriju Rusije raketama sa Zapada, to znači totalni rat. Ukrajina nije ništa uradila i pomera se granica sve više ka Zapadu. Direktno uključenje Amerike i zapadnih sila bi značilo da će sve da izgubi i Ukrajina i Zapad - kazao je Koko.