Autor: Informer.rs

28.09.2024.

09:01

Foto: Peđa Milosavljević

TV

(VIDEO) Pandorina kutija je otvorena NATO agresijom! Vučićev epohalan potez: Podsetio je Zapad kako su kršili međunarodno pravo!

Zoran Milivojević, karijerni diplomata, ističe da se događaju velike geopolitičke promene u svetu.

- Naš predsednik je posvetio vreme bilateralnim susretima. Imamo specifično vreme danas, nisu samo ratovi koji dovode u opasnost svet, tu su i klimatske promene i zelena agenda, nesklad između bogate manjine i siromašne većine. Dva rata su krajnje ozbiljna i to nema tendenciju da se zaustavi. Mi smo imali da na zasedanju UN cilj da iznesemo problem Kosova i Metohije, na jednu posebnu genezu - rekao je Milivojević.

Informer

Zoran Milivojević

Naš gost dodaje i da zapadne sile dobro znaju da su prekršile međunarodno pravo, kao i da je jedan od najboljih primera toga NATO agresija na Srbiju.

- Zapadne sile znaju dobro međunarodno pravo, ali ih moramo podsetiti na to. Zapad je otvorio "Pandorinu kutiju" 1999. godine tokom NATO agresije. Govor predsednika je upravo bio to da podseti Zapad na neke stvari i predsednik je izveo epohalan potez. Veliki nikada ne pristaju da se suoče sa svojom krivicom dok su veliki. Srbija je možda i najbolji argument kako se rušilo međunarodno pravo i kako se nije kasnije poštovala rezolucija 1244 - zaključio je on.