29.09.2024.

19:38

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)

Javni komentator Biljana Šahrimanjan Obradović rekao je da postoji mnogo tumačenja i u Srbiji i u svetu šta je to woke kultura.

Informer

Predrag Azdejković Biljana Šahrimanjan Obradović i Nebojša Bakarec

-Imamo mnogo teorija zavere koje kruže i po internetu šta to zapravo znači. To zapravo znači da se oni bore za određenu ideologiju i način života. Mnogi govore o woke kulturi kao da je prisutan već 60 godina, a to je zapravo mlada kultura. Ako pogledamo da se prvi hešteg na Tviteru pojavio 2015. godine, vidimo da to nije tako stara kultura. Probuđeni se misli u smislu da spoznamo sveto oko sebe i da prepoznamo razlike. Svaka ideologija ima svoj osnov, ali da bismo razumeli šta je osnov, potrebno je mnogo vremena. Prvenstveno postoji dobra namera, ali vremenom se pojavljuju ljudi koji žele to da zloupotrebe. Smatram da woke kultura ne može da ugrozi porodicu ni u Srbiji ni u svetu jer ona nije toliko izražena- rekla je Obradović.

Urednik "Optimist magazina" Predrag Azdejković objasnio je definiciju same woke kulture.

Informer

Predrag Azdejković

-Ja bih se vratio na definiciju woke kultre: a to je ispravljanje društvenih nepravdi u okviru neke manjinske grupe. Možemo da se složimo da postoji izvesna nepravda prema crnačkom narodu. Imamo to da žene su non stop bile predstavljene u filmovima kao prelepe mršavice, pa su doneli odluku da na naslovnoj strani časopisa bude buckasta žena. Onda idu i korak dalje koja je gojazna toliko da je možda bolesna. Mislim da je postalo sve preterano i kontraproduktivno. Uz woke ide i cansel kultura. Ako se usudite da budete protiv nas, mi ćemo se potruditi da vaš život uništimo- rekao je Azdejković.

Narodni poslanik SNS Nebojša Bakarec rekao je da je woke pokret zapravo sve suprotno od onoga za šta se oni navodno zalažu.

Informer

Nebojša Bakarec

-Woke kultura je uradila jednu lošu stvar: u njenom korenu je bilo zalaganje za afroamerička prava. Sada su potpuno odustali od toga. Woke nekultura je povezana sa levičarskom politikom, sa feminacizmom. To je negacija feminizma. To je tako ekstremni feminizam koji je kontraproduktivan prema feministkinjama. Paralelno sa starim oblicima diskriminacije, pojavljuje se novi obilik diskriminacije prema muškarcima, a to je mizandrija. Pripadnici woke pokreta su vrlo netolerantni i skloni diskriminaciji. Oni osporavaju svima pravo na slobodno mišljenje.  Woke pokret će ovde tek dođi i pritisci će biti sve jači- rekao je Bakarec.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: