01.10.2024.

08:59

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Hezbolah je kriminalna grupa koja sarađuje sa narko kartelima! Da li je Izrael zaista najmoćnija država na Bliskom istoku? (VIDEO)

Prof. dr Radomir Milašinović "Evroazijski bezbednosni forum" rekao je da ne postoji ništa što je čovek stvorio, a da nije podložno uništenju.

Informer

Radomir Milašinović

Ono što je Bog stvorio je večno. Sve što je čovek stvorio podložno je uništenju od strane čoveka. Zato smo i rovit prostor u kome se dešava sve što se dešava. Čovek se može identifikovati kao prirodni stvarač i prirodni razarač. Rat je večno živa vatra koja se gasi i pali, s tim što se retko gasi. Treba slojevito stvari posmatrati. Od 7. oktobra prošle godine javlja se jedna sumnja da je ovo veliki projekat koji treba da se realizuje po zamislima onih koji su kreirali rat. Ne postoji ni jedan rat u istoriji koji nije planiran. Ovde je skoro do perfekcije dovedeno sve ako slušamo medije. Politika se ne odvija samo u okvirima onoga što se prikazuje narudu. Politika se odvija i na nivou stvarnog znanja koje nije dostupno narodu. Uvek je duboka država postojala. Tajne službe su uvek kreirale politiku na tajni i posredan način- rekao je Milašinović.

Prof. dr Duško Tomić Univerzitet SAD za bezbednost u UAE rekao je da uništenje određene količine oružja Izraela za njih izgleda kao da ste pecnuli osinje gnezdo.

Informer

Duško Tomić

Ovo nije tako dramatičan ishod koliko može da se predstavi. Izrael je jedna od najjačih sila na Bliskom istoku. Ovaj napad koji su izveli izveli su avionima F15. Kod nas postoji jedan ustaljen princip da komentarišemo na osnovu onoga što se čitalo u određenim medijima. Hezbolah je jedna organizovana kriminalna grupa koja sarađuje sa narko kartelima. Glavni su za distribuciju narkotika iz pravca Latinske Amerike. Ova organizacija finansira se iz svojih izvora. Ono što dobijaju iz Irana je sporadično. Izraelci su razvili kapacitet od 360 hiljada vojnika. To je u staroj Jugoslaviji bio kapacitet 6 armija. Oni u ovom trenutku mogu da vode rat na sva tri fronta. Evidentno je da oni imaju jako dobru pripremu. Oni imaju i te kako dobru obaveštajnu pripremu svih aktivnosti. Oni rade na principu najkvalitetnijih informacija. Imaju potporu u satelitskog snimanja terena. Svaka komunikacija koja je u Pojasu Gaze može biti locirana. Imaju dobar rad na terenu svojih službenika- rekao je Duško Tomić.