02.10.2024.

09:31

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Niko ne zna šta sve Iran ima u svom arsenalu! Balističke rakete ozbiljno zaplašile jervrejski narod! (VIDEO)

Vojni pilot u penziji Boriša Mandić objasnio je kakava je priroda oružja iz kog je napadnut Izrael.

Informer

Boriša Mandić i Ratomir Antonović

-Ukoliko je tačno da su uništili 20 aviona, to je neverovatna šteta. Izrael je imao dve eskadrile, sad ima još dve. To su avioni koji su osposobljeni za dejstvo i danju i noću i gotovo ih je nemoguće uništiti u vazduhu, ali kada su na zemlji, lake su mete. Balističke rakete poleću sa zemlje. Iranci su izvukli pouke iz napada 13. aprila. Te rakete su hipersonične, imaju savremeno navođenje, jaku bojevu glavu i lako probijaju sve sisteme izraelske pvo. Umesto da se ide u smeru smirivanja, moćnici se igraju rečima, ali ta njihova igra košta živote civila. Kad vojnik jedne države kroči čizmom na teritoriju SAD-a, to je agresija. Ovo je direktan sukob, rat Irana i Izraela. Ovo je sedmi front! Veliko je pitanje kako će biti dalje. Odgovor Izraela će biti žestok- rekao je Mandić.

Stručnjak za bezbednost Ratomir Anatonović istakao je da rat od kad je počeo ide u nezaustavljivom pravcu.

Informer

Ratomir Antonović

-Ako pravimo paralelu sa dosadašnjim aktivnostima, možemo da vidimo da Amerika očigledno stoji na strani Izraela. Postavlja se pitanje šta Izrael treba da uradi da bi izgubio tu podršku. Mi znamo kako je Izrael kao država nastala, znamo da je to tvorevina SAD-a. Danas je u tom delu sveta Izrael kamen u cipeli, a oni se ponašaju tako osiono jer znaju da imaju podršku. Irak je uvek bio pretnja za opasnost za SAD. Vidimo da ovo ide u jednom nezaustavljivom pravcu. Ovaj sukob od kad je počeo ima samo tendenciju daljeg raspirivanja. Svakako očekujemo odgovor Izraela. To se sve i radi da bi se zamaskirala istina i da se ne zna ko je prvi započeo. Mi odgovaramo na napad! Nismo agresori. Kad neko to bude čitao za 100 godina, reći će da su se oni branili- rekao je Antonović.

Počasni konzul Aleksandar Nikolić javio se uživo u program iz Izraela i komentarisao je kakvo je trenutno stanje u ovoj zemlji.

-Noć i jutro su prošli znatno mirnije kada govorimo o centralnom i južnom delu zemlje. Međunarodni telavivski aerodrom funkcioniše, ali većina kompanija je suspendovala letove. Za nas je najvažnije da dve izraelske avio kompanije nastavljaju da operišu na naš aerodrom Nikola Tesla. Ozvučilo se 2099 sirena. Ja sam sa porodicom bio u zaštitnoj sobi. Uz sve naše poznavanje neprilika, ovo je bio poseban zvuk kada govorimo o tim balističkim raketama. Očekujemo sve, samo ne porodični spokoj pred praznike. Jedan broj njih ovde nisu rezidenti. Sa njima sam posebno bio u kontaktu. Oni su uglavnom doktoranti i postdoktoranti. Oni su svi dobro. Mogu da istaknem njihovu izuzetnu pribranost- rekao je Nikolić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: