Autor: Informer.rs

03.10.2024.

14:26

Foto: Tanja Andric

TV

Žestok obračun u studiju! Advokati se posvađali oko novih izmena zakona! (VIDEO)

Advokati Ivan Simić, ističe da se postavlja da li je ta elita pravničke javnosti, ispunila svoj cilj izmena, što implicira da pravni poredak nije dobar.

- Izmene bilo kog zakona, koje su toliko učestale, govore da pravni poredak nije dobar. Postavlja se da li je ta elita pravničke javnosti, ispunila svoj cilj izmena. Licu ispod 21 godine se ne može izreći kazna doživotnog zatvora, a ja sam istakao da postoji i brazilski scenario, sindrom favela. Svako ko se bavi uporednim pravom i zna, njemu nije nešto na šta treba ukazivati. Niko nije mogao da predvidi slučaj Uroša Blažića. Mi smo imali ministre koji nisu ušli u sudnicu, a donosili su zakone - rekao je Simić.

Informer

Nebojša Perović, advokat, sa druge strane tvrdi da javna rasprava za nacrt krivičnog zakonika, mora da traje duže od 30 dana.

- Predložio bih vama kao glasilu, da javna rasprava za ovaj nacrt krivičnog zakonika, mora duže da traje od 30 dana, pa pripreme za svadbu duže traje. Poslanici u Skupštini su neznalice prava, izuzev par pojedinaca. Mora da traje duže i da se sve pretrese pre donošenja promena zakonika. U poslednjih dve godine je veliki broj dece koji su izvršili nasilje - tvrdio je Perović.