07.10.2024.

16:41

Foto: Foto: Nikola Babić

TV

Žestoka svađa u studiju! Gosti se skoro izvređali oko različitih stavova o ratu u Gazi! (VIDEO)

Istoričar Saša Adamović rekao je da je 7. oktobra prošle godine Hamas izveo specijalnu vojnu operaciju koja je imala ograničeni cilj.

Informer

Saša Adamović

-Preko žice na ivici Gaze održan je nekakav muzički događaj i to je za Hamas bila dobra prilika da preskoči ogradu. Cilj je bio da uzme što više živih izraelskih zarobljenika i prebaci ih u Gazu kako bi došlo do pregovora između Izraela i Hamasa. Poznato je da u izraelskim zatvorima leže brojni palestinski taoci bez i kakvog suda i presude u prilično lošim uslovima. U onoj panici pokazali su se svi propusti izraelskih službi. Ima teorija po kojima je Izrael namerno dopustio napad Hamasa, ali ja nisam našao dovoljno dokaza da se tako nešto desilo. Nešto što je trebalo da bude ograničena vojna operacija, zbog preterane reakcije Izraela pretvorilo se u nešto mnogo veće. Ovo je Vikipedija na engleskom jeziku koja je inače proizraelski orjentisana, označila kao genocid. Izrael želi da "reši Pojas Gaze" tako što će sve Palestince negde proterati. Ipak, Egipat nije dozvolio ulazak tolikom broju Palestinaca i mi danas imamo situaciju kakvu imamo. Izrael od samog početka želi rat sa Iranom. S obzirom da je Iran mnogo tvrđi orah nego Hamas, mi ćemo gledati na koji način će Izrael pokušati da uvuče SAD u taj rat, jer bez njih, Izrael taj rat ne može da dobije- rekao je Saša Adamović.

Inženjer telekomunikacija Avram Izrael rekao je da se apsolutno ne slaže sa satavovima istoričara Saše Adamovića.

Informer

Avram Izrael

-Ne mogu da diskutujem sve što je rečeno što je zasnovano na izmišljotinama. Ovo je bila teroristička organizacija Hamas koja je nahrlila u Izrael. Napravili su čitav zulum. Ubijalli su ljude, odsecali im glave, silovali i muškarce i ženu, 1200 ljudi je ubijeno na tom koncertu. Da vas podsetim da posle elitnih jedinica Hamasa usledio je talas civila, građana Gaze koji su otimali i koji su za svakog odvedenog Izraelca dobijali po 10.000 dolara. Hamas koji vlada se vratio posle nekoliko stotina godina. Ti borci su snimali na kamerama i hvalili se koliko su Izraelaca ubili. Mi Jevereji se s pijetetom sećamo najveće tragedije našeg naroda posle holokausta. Mislili smo da na našoj zemlji konačno živimo u miru. Taj 7. oktobar je tragičan i za palestinski narod. Nadam se da ćemo pričati i o stradanju palestinskom narodu. Ne mogu da verujem da je neko sposoban da sačini takav scenario koji je zasnovan na lažima. Vi ste dobra televizija, ne mogu da verujem da neko može da izađe sa ovakvom pričom. Gotovo da nisam mogao da poverujem u sve što sam slušao- rekao je Avram Izrael.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: