08.10.2024.

20:31

Foto: Informer

TV

Kosta Kecmanović nastavlja da manipuliše! Advokati ga savetovali kako da skine krivicu sa sebe! (VIDEO)

Kosta je svesno ili nesvesno prebacio krivicu na svoje roditelje. Navodno je otac kriv zbog toga što je on imao pristup tom pištolju, a majka je kriva jer ga je prisiljavala da uvek u svemu bude najbolji.

Psiholog Dragana Ivanović rekao je da Kosta Kecmanović sada ima 14 godina i da su roditelji izgubili starateljstvo nad njim jer su i oni u postupku.

Informer

Dragana Ivanović

-Nije slučajno da on sada tako priča, ali ono što govori jeste da je zločin bio isplaniran i vrlo precizan. Postavlja se pitanje šta se tu dešavalo, ali ne treba nagađati. Ja uvek apelujem da mediji daju realne, što tačnije naslove. Ne treba da se bavimo time koliko će lajkova imati video ili kolika će biti čitanost. Treba da budemo vrlo obazrivi u tome. Razgovor kod psihologa smatrao se vrstom kazne ili se taj razgovor traži da bi se pobeglo časa. Deca se vaspitavaju kod kuće. Ne možemo da očekujemo da nastavnici vaspitavaju decu, to je nemoguće. Deca uče po modelu iz koje sredine dolaze. Treba razbiti tabu da je odlazak kod psihologa dokaz da sa vama nešto nije u redu. Kad imamo ovakve situacije, to su traume sa velikim T! Imate osobe koje su izgubile bliske osobe, imate ranjene i imate decu koja su svedoci, koja su prisustvovala. Ne mora neko da bude ranjen, ali je bio tu i video je. Treba tu traumu da obrađujete- rekla je Dragana Ivanović.

Stručnjak za bezbednost i odbranu Ivan Miletić rekao je da smatra da je masakr u školi "Vladislav Ribnikar" promenio sve nas.

Informer

Ivan Miletić

-Mislim da je taj masakr promenio sve nas. Tražeći odgovore, ja sam došao do zaključka da mi svi kao društvo treba da učestvujemo u tome. Svi kao društvo moramo da razumemo da moramo da doprinesemo tome. Ja sam lično našao neka rešenja i hoću da pokrenem organizaciju da svaki građanin može da iznese svaki problem koji primeti. Apel građanima je da ne možemo da prepustimo samo nastavnicima da se bave decom. Po pitanju ovog masakra, moramo da razumemo da su deca koja su preživela prolaze kroz katastrofalne posledice. Imamo decu koja su ranjena, ali i decu koja su u tom momentu bila u školi i koja su preživela i dan danas prolaze kroz to. Sve što mi govorimo moramo da znamo da će ta deca čuti. Roditelji, ako vam je dete žrtva nekoga, morate da prijavite. Svi mi moramo da učestvjemo i da doprinesemo, ali i da koristimo ono što nam je na raspolaganju; da li je to psiholog, pedagog, policija, socijalni radnik, a ne da bežimo od toga- rekao je Ivan Miletić.

Blažo Marković iz pokreta "Novi ljudi, nova snaga Srbije" rekao je da je "Vladislav Ribnikar " bila poslednja škola u kojoj bi se ovako nešto očekivalo.

Informer

Blažo Marković

-Rastu neka osećanja u meni, a borim se da mi razum ovlada tim osećanjima. K.K. je mali zlikovac koji se igra sa našim osećanjima. On je rekao ono što su mu savetovali njegovi advokati, a to je da krivicu prebaci na roditelje. Inteligentnost njihovih advokata vidi se u tome što su prebacili krivicu na roditelje. Kriva je porodica, kriva je mama, kriv je tata. Moje kolege izvanredno poznaju psihologiju. Mali je manipulant i manipuliše tuđim osećanjima. Roditelji ni za šta neće odgovarati. Koji zakon će teretiti roditelje za one koji su loše vaspitali svoje dete. Mi smo već u startu napravili problem tom detetu kada smo ga prepustili veštačkoj inteligenciji. Šta je izjavio u policiji? Iscurilo je koliko je imao lajkova. To je on izjavio! Nije ga zanimao koliko njih je pobio- rekao je Blažo Marković.

Celu emsiju pogledajte u videu ispod: