Autor: Informer.rs

09.10.2024.

16:32

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Naš narod je uvek podržavao državnu zajednicu s Crnom Gorom! Crnogorci su bili zavedeni pričama da će im nezavisnost doneti nešto dobro! (VIDEO)

Krkobabić konstatuje da je potreba Crnogoraca da ruše Saveznu Republiku Jugoslaviju predstavljala jedan neprijateljski čin.

- Mi smo odavde uvek podržavali tu zajedničku državu. Ta SRJ je stvarno bila jedan primer pravog suživota dva naroda. Ta njihova potreba da je ruše je jedan neprijateljski čin. Tamo žive ljudi koji su godinama bili zavedeni pričama da će im ta nezavisnost nešto doneti. Podržavali smo uvek i Makedonce. Oni su stvorili svoju autokefalnu crkvu i promenili ime države, mi se nismo bunili. Mi možemo sami da se izborimo za sebe, a to je najbitnije. Kosovo je sastavni deo svačijeg života, nebitno da li se bavi politikom ili ne i od toga ne smemo da bežimo. Kurti je spreman da ide do poslednjeg Srbina. On vidi šta se dešavalo u Hrvatskoj 1995. godine - kaže narodni poslanik.

Informer

Radovan Arežina

Arežina ukazuje na činjenicu da je, od svih zemalja u regionu, Srbija najviše napredovala.

- Naš narod voli crnogorsko primorje i tu se oseća prijatno, nemojte to da kvarimo. To je od većeg interesa za Crnu Goru, nego za Srbiju. Niko nije napredovao, iz regiona, koliko je napredovala Srbija. Mi nemamo teritorijalne pretenzije. Naša osnovna pretenzija je da se Srbi ispoštuju po svim tim zemljama koje su nastale na osnovu krvi srpskog vojnika. Šta god treba, mi smo tu. Pozovite i tražite, ne možemo stalno da nudimo. Danas je na Kosovu razbojničko-prevarantska klika i politika. Njih boli što smo mi sad ojačali - naveo je socijalista.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: