10.10.2024.

09:00

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Opozicija ne prestaje da pravi cirkus od Skupštine! Na raspravi o litijumu govorili o stajlingu ministarke Đedović Handanović! (VIDEO)

Predrag Jeremić, urednik informative portala Pink.rs rekao je da je opozicija trebalo da se pripremi da govori o litijumu, a ne da imamo sabotažu i pljuvanje unutar Parlamenta.

Informer

Predrag Jeremić i Uglješa Marković

-Njih nije briga ni za litijum ni za zdravlje ljudi. Cilj je da se preko neke priče uruši Aleksandar Vučić. Oko litijuma, narod će verovati stručnjacima. Ići će se na parlament, glasaće se i ako se odluči, opozicija tu nema šta da govori. Svi su modno potkovani, pa mogu da komentarišu članove Vlade. Među njima vidim ekologe, ljude koji se bave rudama... Niko ne izlazi da kaže da treba da saslušamo procene po  zdravlje ljudi. Idemo na pljuvanje, pa ako prođe, dobro je. Ako mogu da okupe neku masu da izazovu sukobe i to je dobro. Oni vrlo dobro znaju šta će stručna javnost da kaže. Nigde u svetu nije donet zakon o zabrani istraživanja i eksploatacije. Nije tačno da se ne kopa, prerađuje se litijum. Ovo što se događa u Parlamentu liči da postoji neki strani mentor koji želi kolaps u Srbiji- rekao je Jeremić.

Uglješa Marković član Glavnog odbora SPS-a rekao je da danas ulazimo u četvrti dan rasprave o zakonu o rudarskim istraživanjima.

Informer

Uglješa Marković

-Mi već tri dana pokušavamo građanima da objasnimo da je to proces koji nas tek čeka. Oni predstavljaju ovo kao neku istorijsku sednicu nakon čega će se nešto epohalno desiti. Argumentovano pokušavamo da objasnimo u javnosti da studija slučaja neće biti gotova još dve godine. Mi razgovaramo ne na osnovu činjenica nego na osnovu nečijeg viđenja stvarnosti. Kada gledate taj član za koji oni zahtevaju da se izmeni, to podrazumeva istraživanje litijuma i bora. Zašto onda ne odemo dalje i zabranimo i naftu, ugalj i zlato? Naš narod mora da shvati da se od tog projekata u ovom momentu ništa neće desiti- rekao je Marković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: