11.10.2024.

08:59

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Pola opozicije se ne pojavljuje na sednici o litijumu koju su sami tražili! Rakrinkane laži Danijele Nestorović! Spomenut i Informer! (VIDEO)

Predsednik Jedinstvene srpsko - ruske partije Marko Petrović rekao je da mu situacija u Skupštini liči na kafanu.

Informer

 

-Oni nemaju ideju ni plan šta bi trebalo raditi. Iako su trapavo napisali zahtev za tu sednicu, ta sednica je trebalo da bude u januaru. Ana Brnabić obećala je da će imati ispruženu ruku prema svima i održala je reč. Mogli smo da vidimo da je uvodno izlaganje Danijele Nestorović bilo apsurndno. Videli smo uličarsko ponašanje opozicije. Što se tiče vaše kuće, ja izazivam Ćutu na crtu i želim da vidim kakvi su njihovi argumenti. Ja bih voleo da dođe ovde na vašu televiziju da vidimo gde smo oko litijuma. Na sednici se ni jednom nisu pomenuli rudari iz Majdanpeka. Pokazali su da imamo nepismene poslanike iz tih redova. U vanrednim zasedanjima potrebno je 86 poslanika za kforum. Glasalo ih je samo 84 "za". Srž ova četiri dana je pitanje na osnovu kog dokumenta su tražili zabranu iskopavanja litijuma i bora? Nevešta sednica! Vidim da je i Šolak nezadovoljan i ljut jer nisu predstavili ovo na dobar način- rekao je Petrović.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Nemanja Zavišić komentarisao je laži poslanice Danijele Nestorović koje su vrlo brzo i vrlo lako raskrinkane.

Informer

Nemanja Zavišić i Marko Petrović

-Dok je Danijela Nestorović govorila, njen kolega je gestikulirao i pozivao nekoga na piće. Ona je slagala čitavu javnost Srbije da su joj izbušene gume, a onda je slagala da joj Ana Brnabić nije ponudila pomoć kada je rekla da su joj gume probušene. Kada se njihove reči potvrde kao lažne, oni samo jednu laž zatrpaju drugom. Kad su podneli predlog zakona o eksploataciji litijuma i bora njih 90 je potpilsalo taj predlog, a onda se pojavilo njih oko 60. To je pokazalo da im nije stalo. Ni jedan njihov poslanik 4 dana nije govorio na temu litijuma. Njima je samo stalo da ovu temu maksimalno politizuju kao što su to uradili sa zločinima u "Ribnikaru" i Malom Orašju- rekao je Zavišić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: