11.10.2024.

13:01

Foto: Zoran Sinko

TV

Zoran Marijanović je nevin, u pitanju je organizovani zločin? Novi momenti oko ubistva pevačice isplivali na videlo! (VIDEO)

Kriminolog Dobrivoje Radovanović rekao je da je ovaj proces očigledno izuzetno komplikovan.

-Jedno suđenje je održano, ovo je drugo. Do javnosti je dospelo mnogo različitih podataka: svedočenja njoj bliskih ljudi, Marijanoviću bliskih ljudi, ali i nekih drugih... Meni se nije dopalo to što su pozvali za svedoka dete koje je tada bilo malo. Deca se zovu za svedoke kada su već odraslija. Na tom uzrastu, iskaz deteta je nepouzdan. Ako je dete u nekom trenutku ostalo samo, onda je on imao vrmena da izvrši ubistvo, ako nije, onda nije imao vremena. Blato sa lica mesta jeste snažan dokaz, ali nije isklučiv. To ne može biti jedino objašnjenje. Problem blata u kolima takođe se može obarati. Mi nemamo u ovom procesu ni jedan dokaz koji ne možemo da oborimo. Moj stav je inače da ako nemamo jasne, čvrste dokaze, da je bolje ostaviti nerešeno nego čoveka osuditi- rekao je Radovanović.

Informer

Dobrivoje Radovanović

Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja javio se uživo u program gde je objasnio zbog čega Zoran Marijanović

-Ja ni jednog trenutka nisam učestvovao u postupku jer Tužilaštvo nije htelo da prihvati dokaze koje smo mi dostavili. Meni je besmisleno da pratim nešto što se nije dogodilo onako kao što je predstavljeno. Imao sam uvid u činjenični opis koji je u optužnici dat. Zoran Marijanović nikako ne može da bude ubica Jelene. Jelena nije udarce zadobila kod kanala i to smo pokazivali. Međutim, uporno se odbijalo da se razgovara na tu temu. Ja ne vidim na koji način Zoran Marijanović može da bude kriv za ovo delo. Ja sam i tvrdio i dokazivao da ona nije ubijena na nasipu. Ako se pogleda dokumentacija sa lica mesta događaja, vidi se da na Jeleninoj majci nije bilo krvi. Ja sam još 2016. godine rekao da ako mesto događaja ostaje nasip, Zoran će biti slobodan čovek. Ako su dokazi bili čvrsti, zašto je Apelacioni sud ukinuo presudu?- rekao je Šipka.

Advokat Nebojša Milosavljević rekao je da se u javnosti stvoren pogrešan utisak da je Zoran izvršio krivično delo.

-Načinjena je velika nepravda! Osuđen je nevin čovek i učinjena je velika nepravda i prema Zoranu Marijanoviću i prema Jeleni, ali i prema njegovoj ćerki. Nakon ovoliko godina sud i dalje nije načisto sa tim da li je on ubica ili ne. Ja sam jasno ukazivao na brojne nelogičnosti i apsurde. Nelogično je da čovek krene sa detetom u šetnju, onda ostavi dete na nekoliko minuta i ubije ženu. Odakle medijima fotografije ubijene pevačice? To sigurno nisu uradili advokati odbrane, niti sud. Mediji snose veliku krivicu. Ja znam da mediji ne žele da otkriju izvore, Ovde se radi o organizovanom zločinom u koji je umešano više lica. To je tema koja će ući u anale srpskog pravosuđa- rekao je Nebojša Milosavljević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: