Autor: Informer.rs

11.10.2024.

22:29

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Sukob u Ukrajini je kulturološki i verski rat dve civilizacije - ruske i zapadne! Evidentno je da će Putin zauzeti i Pokrovsk! (VIDEO)

Laban ističe da Rusija napreduje sa minimalnim brojem žrtava i uništene vojne tehnike, kao i da je neminovno njeno zauzimanje Pokrovska.

- Sve je teža i teža situacija za ukrajinsku stranu, zato što, evidentno, ruska vojska napreduje. Sasvim je izvesno da će ruska vojska uzeti i Pokrovsk, a on je veoma bitan zato što je to čvorište železničkih i auto-puteva. Rusija računa da će ta teritorija uskoro postati njena, zato i ne uništava infrastrukturu. Napreduje se sa minimumom žrtava i izgubljene tehnike. Suprotno onome što se sugeriše kroz medije. Uvođenje veštačke inteligencije je omogućilo da dron samo dobije nalog gde će dejstvovati, a sve ostalo radi sam. Poznato je da tehničke inovacije se najpre primenjuju u vojsci, a najviše se razvijaju u ratnim vremenima - rekao je analitičar.

Informer

Ivan Ivanović

Ivanović zaključuje da se u Ukrajini odvija sukob dve civilizacije, Rusije i Zapada, a da on, na neki način, predstavlja i svojevrstan verski rat.

- U ovom momentu je ključno to što Rusija napreduje. Zapad i dalje ne žali novca i ulaže milione kako bi Ukrajina produžila svoju agoniju u ovoj specijalnoj operaciji koju Rusija sprovodi. Mislim da se ona neće tako lako završiti. Ko može da garantuje da će kraj biti 2025. ili 2026. godine? Ovde se ne radi o nekim običnim ratovima već o sukobu civilizacija. S jedne strane Rusija, a s druge Zapad. To je kulturološki, a na neki način i verski rat. To su sukobi koji su iznad svega što smo mogli da vidimo u poslednjim decenijama - poručuje on.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: