Autor: Informer.rs

13.10.2024.

09:26

Foto: Peđa Milosavljević

TV

(VIDEO) Sastanak predsednika Vučića i Erdogana je poluga za mir u regionu! Sporazumi Srbije i Turske krucijalni za ekonomski razvoj!

Muftija Muhamed Jusufspahić predsednik Islamske zajednice u Srbiji, ističe da je saradnja dve zemlje bitna i za mir i za stabilnost.

- Primetan je razvoj i napredak za sve građane. Gospodin Erdogan je već dolazio u Srbiju i saradnja je veoma uspešna. Mi u Srbiji ovo doživljavamo kao jednu polugu i stub za mir u regionu - rekao je Jusufspahić.

Srba Filipović, analitičar, kaže da je saradnja Srbije i Turske veoma bitna.

- Bitna je saradnja u namenskoj industriji. Jedno od tih je i dronovi koji su efikasni što smo videli u Ukrajini. Neke teme nisu odnele prevagu, kao što je naoružvanje tzv. kosovkskih policajaca. Ima mnogo pripadnika islamske zajednice koji žive na prostoru južne Srbije, ali i u BiH. Susreti Srbije i Turske su veoma bitni za nas - kazao je Filipović.

Informer

Bojan Borovčanin, nacionalna agencija NIT, navodi da je najbitnija saradnja muslimana i pravoslavaca.

- Aktivan sam u uvezivanju Srbije i Turske i otvorili smo puno kancelarija u Instambulu i Ankari. Između pravoslavne i islamske vere imamo uvek prijateljstvo na visokom nivou. Gospodin Erdogan, jasno stavlja granicu i pokazuje emociju ka drugim političarima. Suživot muslimana i pravoslavaca je jako bitan - objasnio je Borovčanin.