Autor: Informer.rs

14.10.2024.

09:26

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Kurti sprema pakleni plan: Želi da ponovi pogrom iz 2004. godine! (VIDEO)

Dalibor Jevtić, predsednik opštine Štrpce, navodi da Kurti vodi hibridni rat protiv države, gde mu je cilj da napravi nemoguć pritisak nad Srbima.

- Kurti neće odustati od svojih nacionalističkih ciljeva. Samoopredeljenje, partija Aljbina Kurtija, ima program koji su napisali kada su dolazili na vlast. Oni su rekli da tzv. Vlada Kosova treba da učini sve da napravi život Srbima nemoguć. Ovo je hibridni rat protiv države. Kurti želi da profitira kroz teror nad Srbima - rekao je Jevtić.

Informer

Ibro Ibrahimović član Predsedništva SPS, ističe da međunarodna zajednica može da utiče na Kurtija, ali to ne čini, jer im je svima cilj nezavisnost tzv. Kosova.

- Ovde se ne radi o napadu koji može da se dogodi današnjeg dana, već je to kontinuitet. Videli smo da međunarodna zajednica može da utiče na Kurtija, ali to ne čini. Koristi metode za eskalaciju i ne da prostora za dijalog i stabilnost. Politika Aljbina Kurtija, SAD i međunarodne zajednice dele isto mišljenje o nezavisnosti tzv. Kosova - kazao je Ibrahimović.