Autor: Informer.rs

15.10.2024.

09:27

Foto: Masha Bandjur

TV

UN nemoćne! Amerikanci dali Izraelu odrešene ruke da sprži Bliski istok?! (VIDEO)

Srbobran Radić, pukovnik u penziji, ističe da Izrael ima odrešene ruke da "prži" Bliski istok, kao i da je međunarodno pravo diskreditovano.

- Drugačije naoružanje se koristi nego pre, videli smo da se u Gazi koriste oružja puna uranijuma i plutonijuma. Umesto da se koriste specijalne jedinice, oni koriste avijaciju koja je razornih snaga. Međunarodna zajednica ne može da kontroliše Izrael, jer Zapad, prvenstveno Amerika podržava banditski Izrael u "prženju" Bliskog istoka. Međunarodno pravo je diskreditovano, tu imate slobodan prostor lova na ljude, a UN su nemoćne - rekao je Radić.

Informer

Pilot u penziji Boriša Mandić, kaže da su međunarodne institucije pogažene na Bliskom istoku, a da je Netanjahu uzeo ulogu izraelskog cara uz pomoć SAD.

- Mi gledamo varvarstvo Izraela koji sprovodi jake napade na Liban. Velike sile jako puno tlače male sile i sećamo se i dobro 1999. godine. Bajden vlada SAD, a pitanje je kako on može da vodi jednu državu. Međunarodne institucije su pogažene na Bliskom istoku. Netanjahu je uzeo ulogu izraelskog cara. Amerika je veliki saveznik Izraela i podržavaće akcije Netanjahua, jer su između ostalog protivnici Iran i SAD - kazao je Mandić.