Autor: Informer.rs

17.10.2024.

19:05

Foto: Foto: Nikola Babić

TV

Masakr u Ribnikaru je posledica zapostavljanja dece! Dulović: Kostina preciznost je neverovatna!

Prof. dr Ilija Kajtez, ističe da je masakr primer da su lični uspeh i materijalno bogatstvo neporedivi u poređenju sa roditeljstvom.

- Ovo sve je danak savremenog poimanja uspeha, vidimo na ovom primeru da je lični uspeh i materijalno bogatstvo neporedivo u poređenju sa roditeljstvom. Bitno je da mi koji se borimo za empatiju i tradiconalne vrednosti, budemo stalno u borbi za pravdu, da se ne bi događale ovakve stvari. Nažalost disfunkcionalna porodica dovodi do toga i da dete bude ubica. Moramo pooštriti sankcije za držanje oružja - rekao je Kajtez.

Informer

Karlo Dulović, bivši obaveštajac, navodi da je neverovatna preciznost maloletnog Koste K., ali i ponavlja da je do oružja lako doći.

- Mediji i tehnologija svakog dana vrši prevaspitanje dece. Roditelj nije samo taj koji danas vaspitava decu, već mas mediji i telefoni. Ja sam ispalio bar 200.000 metaka, pucanje u streljani i na otvorenom prostoru nije isto, neverovatna je njegova preciznost. Oružje je uzeto od naroda, ali oni koji su ga nosili nosiće ga i sad, od devedesetih godina do sad lako možemo naći oružje. Stručnjaci moraju da reaguju i da naprave celu retrospektivu događaja - kazao je Dulović.