Autor: Informer.rs

17.10.2024.

21:43

Foto: Zoran Sinko

TV

Dokle više? Nakon debakla u Loznici, lažni ekolozi pozivaju na nove političke sunovrate!

Predsednik Odbora za finansije Veroljub Arsić, ističe da je opozicija na sve načine pokušavala da opstruiše projekat "Jadar" preko izazivanje straha.

- Zakon nije urađen na najbolji način, oni nisu stavili fokus na preradu ruda, već samo na rudarenje. Oni su pričali preko svojih medija da će rudnik devastirati životnu sredinu, njihov predlog zakona je pun neistina i laži. Kada to nije uspelo, pokušavali su da zaplaše narod preko sumporne kiseline. Srbija u napravi 400.000 tona sumporne kiseline i uveze još 200.000 i tako već 50 godina, što znači da smo itekako naučili da rukujemo sa tom opasnom materijom - rekao je Arsić.

Informer

Potpredsednik PUPS Stefan Krkobabić, kaže da je opozicija vršila politizaciju litijuma, ali i da samozvani ekološki pokreti žele da naprave monopol na ovoj temi.

- Opozicija je pokušala da izvrši krajnju politizaciju. Oni su odjednom svi postali stručnjaci za litijum. Prenosili su svoje stručnjake i to je sve izgledalo kao štafeta za druga Tita. Samozvani ekološki pokreti žele da naprave monopol na ovoj temi. Sve su koristili u političke svrhe. Suština svega ovoga je bilo širenje straha. Stučnjaci treba da se bave ovoj temi. Oni i dalje nastavljaju i nakon fijaska u Loznici - kazao je Krkobabić.