Autor: Informer.rs

19.10.2024.

09:34

Foto: Foto: Tanja Andric

TV

Bivša vlast htela da uvede Vojsku Srbije u NATO do 2015. godine! Ovaj narod je imao tu nesreću da sistemom odbrane desetak godina rukovodi Boris Tadić! (VIDEO)

Stupar konstatuje da je tadašnja vlast htela da uvede vojsku u NATO pakt, a da je za to bilo neophodno da dođe do smene njenih kadrova.

- Zdravko Ponoš je uništio Vojsku Srbije više nego NATO. Ovaj narod je imao tu nesreću da sistemom odbrane desetak godina rukovodi Boris Tadić. On je imenovao nestručnog čoveka za načelnika Generalštaba. Višak municije se lagerovao na palete, pokrivao se samo ceradom. Došlo je do eksplozije tri i po hiljade tona. Za eksploziju u Paraćinu je najodgovorniji mlađi referent Zdravko Ponoš. Oni su se opredelili da 2015. godine vojska uđe u NATO pakt. Trebale su im dve stvari. Prvo, da se oni oficiri, nosioci otpora 1999. godine uklone iz vojske, da se gradi novi starešinski kadar koji nema veze sa rodoljubljem koje krasi oficira. Nove starešine, novi ljudi, zato je došlo do masovnog penzionisanja oficira. Ljudi su penzionisani u najboljim godinama, a dovođeni su novi ljudi. Država je plaćala i penzionere i vojnike. Koji Srbin ne bi išao u penziju sa 50 godina i primao 1.500 evra? - kaže general.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: