Autor: Informer.rs

20.10.2024.

10:40

Foto: Zoran Sinko

TV

Popis u Crnoj Gori pokazuje da je politika Mila Đukanovića propala! Zdravko Krivokapić je bio trojanski konj! (VIDEO)

Damjanović ističe da je situacija u Crnoj Gori sada mnogo bolje po Srbe nego tokom vladavine Mila Đukanovića i njegovog DPS.

- Onaj ko je rekao da govori crnogorskim jezikom i izjasnio se kao Crnogorac, on je Montenegrin. To ne znači da treba da ga odbacimo. Suština je šta će Srbija uraditi, a ne Srbi u Crnoj Gori. Ako pametno budemo radili stvorićemo uslove za novu 1918. godinu. To je interes, ne samo Srba u Crnoj Gori, nego svih srpskih zemalja. Sada je za Srbe mnogo bolje stanje nego što je bilo - naglašava radikal.

Informer

Tomislav Lovreković

Lovreković poručuje da mu je premijer Crne Gore Milojko Spajić još uvek sumnjiv.

- Mislim da nama ti rezultati popisa daju lažnu nadu. 30. avgust nije tolika pobeda. Prvo smo imali onog Krivokapića koji je trojanski konj, nedostojan te funkcije. Izgubljeno vreme. Gomila DPS-ovih kadrova je ostalo u sistemu ili čak ušlo u sistem. Meni je Spajić još uvek mačka u džaku. Po dubini još uvek imaš nepročišćen sistem. To je kao da si popio tri rakije i misliš da si najjači na svetu. Meni je ostao jedan apsurd da nam Dritan vraća crkve - navodi novinar.

Informer

Vladimir Pavićević

Pavićević zaključuje da je popis stanovništva pokazao da je Đukanovićeva politika propala.

- Kada odete u Crnu Goru, ja mislim da možete da osetite tu eru trobojke u društvu. To možda nema nekog uticaja na političke odluke, ali polako mora da se ide da bi se došlo do nekog cilja. Imamo kretanje. Popis govori da je Milova politika propala. Takođe govori i da je srpski jezik najzastupljeniji. Najveće postignuće Dritanovo je to što je on kao etnički Albanac politički delovao tako da sruši Milovu lažnu priču multikulturalizma - konstatuje politikolog.

Informer

Petar Popović

Popović kaže da nakon 30 godina vlasti DPS nije čudno to što još uvek u vlasti ima nekih njegovih kadrova.

- Crna Gora je jedna mala zemlja. Milo je vladao skoro tri decenije. Niste mogli da imate ljude, a da nisu sarađivali u bilo kom delu sa DPS-om i danas je prirodno da ti kadrovi ostanu tu. Nije li valjda sreća da se neki vrate na fabrička podešavanja. Sad imate srpske ministre. Da li je baš sve kao što smo očekivali - nije. Mi smo očekivali neku srpsku utopiju nakon pada Mila Đukanovića. Definitivno da ima kukavičjih jaja, ali vreme će pokazati - rekao je Popović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: