Autor: Informer.rs

21.10.2024.

09:23

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Sprema se istorijska šansa za Srbiju?! Evo šta je Putin poručio Vučiču! (VIDEO)

Marina Galogaža iz Društva sunarodnika Rusije, ističe da Srbija ima istorijsku priliku da se pridruži BRIKS-u, koji je postao nova arhitektura sveta.

- Ovo je bitan razgovor za naše narode, jer su ovo nestabilna vremena. Dirljivo je videti kolika je povezanost između dva bratska naroda. Srbija ima istorijsku priliku da se pridruži BRIKS-u. Bilo je očekivano da će Rusija pomoći Srbiji, kao što je kroz istoriju. Rusi brinu o Srbima. BRIKS je bio odgovor na to što je Zapad konstantno želeo da vodi glavnu reč u svetu. BRIKS nije novi NATO savez, ali je totalno drugačija arhitektura sveta - rekla je Galogaža. 

Informer

Branko Pavlović, narodni poslanik, kaže da je dobro što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, ali i da je takođe dobro što se dogodio razgovor Putina i Vučića.

- Imali smo podršku Rusije u Drugom svetskom ratu, pa sve do danas. Srbija nije uvela sankcije i to je jako bitno i to ruska javnost ceni. Mi povlačimo dosta poteza koji deluju kao da smo uveli sankcije. Mi moramo da povećamo saradnju, a ne da smanjujemo i da sarađujemo sa SAD. Dobro je što se dogodio razgovor, ali nije dobro što predsednik nije pričao dve i po godine sa Putinom - kazao je Pavlović.