Autor: Informer.rs

21.10.2024.

09:35

Foto: Maša Banđur

TV

Severna Koreja zateže okidač, svet na ivici rata? Ako izbije i treće žarište, jurimo ka totalnom uništenju! (VIDEO)

Prof. dr Radomir Milašinović, Evroazijski bezbednosni forum, ističe da Korjeski rat nije nikada ni bio završen, ali i da velike sile ne mare za posledice oružanih sukoba.

- Korejski rat praktično nije završen, samo su povučene linije. Svet je bezbednosnoj krizi, odvijaju se dva velika sukoba na području Bliskog istoka i Evrope, a sada će i na prostoru Azije. Velike sile ne mare za posledice oružanih sukoba. Ovo je sve subverzivni i hibridni rat. Kina, Kuba, Severna Koreja imaju sisteme koji ne liče uopšte na moderne sisteme - rekao je Milašinović.

Informer

Marko Miškeljin, Centar za društvenu stabilnost, navodi da Severna Koreja pokušava da izazove tenzije, da bi zamaskirala problem proizvodnje.

- Severna Koreja želi samo da seje strah i da izazove zakuvavanje na liniji. Kada Severna Koreja ima problema sa proizvodnjom hrane, oni dovedu državu do ivice rata i započnu nuklearne probe. Severna Koreja je znala da zaustavi tenzije u zamenu za skidanje nekih sankcija. Potpisano je primirje, ali Koreja je u statusu kvo. Severna Koreja šalje oružje u Rusiju i na taj način izvozi oružje koje joj stoji decenijama - objasnio je Miškeljin.