Autor: Informer.rs

21.10.2024.

10:06

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Hamas spremio žestok odgovor zbog likvidacije svog lidera! Izrael čeka početak kraja? (VIDEO)

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, ističe da je Hamas devastiran u značajnoj meri, zbog likvidacije svojih vođa.

- Akcija likvidacije pokazuje superiornost izraelske vojske. Hamas je devastiran u značajnoj meri, zbog likvidacije svojih vođa, ali moguće je da dođe do nove generacije lidera. Hamas je vodio neku vrstu gerilskog rata i njihovi napadi su kordinisani. Izraelu je ovo veoma veliko vojno dostignuće, jer ovim postupcima želi da pravda civilne žrtve - kazao je Miletić.

Informer

Boriša Mandić, vojni pilot, navodi da je izraelska vojska  likvidirala sve lidere Hamasa, ali i da svaki novi lider bude radikalniji od prethodnog.

- Hamas je priznao likvidaciju lidera Sinvara, ali je poznato da takve organizacije brzo nađu novog lidera. Po istorijskim podacima, izraelska vojska je likvidirala sve lidere Hamasa. Svaki novi lider bude radikalniji od prethodnog i ima radikalnije poteze. Ovde je na sceni i medijska kampanja i manipulacija. Ako dođe njegov mlađi brat, videćemo šta će se desiti - rekao je Mandić.