Autor: Informer.rs

23.10.2024.

15:58

Foto: Tanja Andric

TV

Dobijam pretnje jer govorim istinu! Ekskluzivni intervju sa čuvenim svetskim istoričarem Gideonom Grajfom! (VIDEO)

Istoričar Gideon Grajf, navodi da često dobija pretnje zbog toga što priča istinu, ali i govori o Holokaustu i koncentracionom logoru Aušvicu.

- Često dobijam pretnje jer govorim istinu. Previše je godinu dana rata u Izraelu. Trebaće nam godine da se oporavimo od traume. Ljudi su žrtve rukovodstva, ali kada se to bude promenilo, promeniće se i život normalnih ljudi. Ponosan sam na moje istraživanje. Svedočanstva preživelih Jevreja u Aušvicu je vredan dokaz o postojanju Aušvica. Ponosan sam što sam intervjuisao te ljude, koji su prošli kroz užase tog logora - rekao je Grajf.

Informer

On dodaje i da može da razume probleme koje Srbija ima na južnoj pokrajini, jer kako on kaže i Izrael ima slične probleme.

- Ljudski rod je uvek imao crvena svetla upozorenja i nikada ne želimo to da vidimo. Pravimo planove za budućnost, Srbija i Izrael imaju mnogo toga zajedničkog. Mnogo toga vidimo šta se dešava na našoj južnoj pokrajini. Mi kao narodi imamo više hrabrosti i interesa da branimo naše teritorije i mi smo u istoj situaciji. Razumem vaše probleme i želim da srpski narod prevaziđe svoje probleme. Ustaše su takođe ubijale Srbe i time se niko iz hrvatske vlade ne bavi. Za njih je genocid Srebrenica, a nije genocid Jasenovac - kazao je Grajf.