Autor: Informer.rs

29.07.2019.

12:46

Foto:

TV

(VIDEO) UPISAO EKONOMIJU KAO PRVI NA LISTI, A RADI DA BI PREHRANIO PORODICU! Životna priča genija iz Čačka!

Ovaj mladić živi sa bolesnom majkom i on je taj koji brine o porodičnim troškovima, plaćanju računa, ali i o tome šta će se naći za trpezom. Međutim, osmeh i pozitivan duh je ono što se prvo primeti kad ga ugledate.

- Novca u mojoj kući nikad nije bilo puno i sklapamo kraj sa krajem od kako znam za sebe - kaže Jovan.

Kako je rastao, tako je on na svoja ramena preuzimao teške obaveze. Njegova inteligencija i tad mu je otvorila vrata i omogućila izvor prihoda.

Informer

- U srednjoj školi počeo sam da dajem časove iz matematike i engleskog. Nisu bili skupi ti časovi, ali je bilo dovoljno da majka i ja preživimo. Kasnije sam preko raspusta počeo da radim i sezonske poslove, što nam je dodatno pomagalo. Bitno je da ja mogu da radim i zaradim - rekao je ovaj genije.

Jovan kaže da je prvo naučio da broji, a posle da govori. Sa lakoćom rešava sve matematičke operacije i bez problema u roku od nekoliko sekundi može da pogodi koji dan će pasti na određeni datum.

- Svoj talenat primetio sam još u osnovnoj školi, ali nisam želeo da se ističem, pa sam ćutao misleći da i ostala deca to znaju. Ali u srednjoj školi je profesorka videla da mogu da rešim izuzetno komplikovane zadatke i usmerila me - priča Jovan.

Informer

On je ovog proleća kao đak generacije završio Ekonomsku školu, a zbog brojnih uspeha na takmičenjima Ekonomski fakultet u Beogradu upisao je bez prijemnog ispita kao prvi na listi.

- Apliciraću za dom i studentski kredit. Rešen sam da sve kolokvijume i ispite dajem u roku, kako bih kasnije mogao da konkurišem i za stipendije - rekao je Jovan i dodaje da kad već tako dobro barata brojevima kad završi fakultet želi da bude revizor.

- Državni ili privatni svejedno. Ali ne želim da odem iz Srbije, mislim da i ovde može pristojno da se živi od svog rada - naglašava ovaj mladić.

Iako je često nailazio na nerzumevanje vršnjaka, sa svojih 19 godina stekao je prijatelje za čitav život. Ima elena i pozitivne energije kako za sebe tako i za druge, pa je tako njegova drugarica Anđela samo zahvaljujući njegovoj podršci i motivicaji od slabog vrlodobrog postala odličan đak sa svim peticama.

Tagovi: