22.11.2019.

11:13

Foto:

TV

SREBRENICA JE DANAS NAJBEZBEDNIJI GRAD U BIH! Gradonačelnik Mladen Grujičić o gradu nekad i sad! (TV IN)

- Teško je biti gradonačelnik Srebrenice u kojoj je mnogo stvari montirano, u  kojoj su uprte oči međunarodne zajednice, i u kojoj sa svih strana dolaze pritisci i prati se svaki potez. Pogotovo kad je u pitanju srpski načelnik, u ovom slučaju ja - kaže Grujičić.

Na pitanje da li će uskoro biti zatvorena rasprava navodnog genocida u Srebrenici, Grujičić kaže da za to treba vremena.

- To je političko pitanje I na to mora biti politički odgovor, ali treba vremena. Ne verujem da će to biti uskoro. Mi se trudimo kroz svoje delovanje da dokažemo da se u Srebrenici nije desio genocid, ali imamo poštovanje prema svim žrtvama koje su se tamo desile. I prema srpskim i prema bošnjačkim, ali sama kvalifikacija ratnih zločina ne odgovara istini i ne odgovara srpskom narodu. Zbog toga bi srpski narod bio jedini osu|en, pe~atiran kao genocidan narod, nad kojim su se desila tri genocida.

On naglašava i da Bošnjaci I Srbi odlično funkcionišu u ovoj opštini.

- Srebrenica je od početka, iako ima tragičnu prošlost i dosta ljudi stradalo, nikad nije imala incidente na međunacionalnoj osnovi. To je možda jedna od najsigurnijih opština u BiH – podvlači Grujičić.

Tagovi: