16.03.2020.

17:59

Foto:

TV

KAKO IZGLEDA KADA NASTAVNIK UMESTO ISPRED TABLE, STANE PRED KAMERU! Školska nastava počinje da se emituje na TV-u! (Video)

Na vratima šest kabineta, na prvom spratu, natpisi "Snimanje u toku", nastavnici u hodnicima užurbano pripremaju za svoje "setove"... Drže znanje "u malom prstu", ali nije isto stati pred učenike i držati im predavanje i stati pred kameru.

Priznaju da je na početku bilo malo treme, ali za svako novo uključivanje kamere, i trema polako nestaje.

PRVI DAN VANREDNOG STANJA U SRBIJI! Pogledajte ulice glavnog grada

Gorica Negovanović učiteljica je u OŠ "Mihailo Pupin" u Zemunu i već nekoliko dana snima časove srpskog jezika za prvake koji će se emitovati od sutra na RTS 3.

- Sigurna sam da će ovi časovi biti veoma zanimljivi našim najmlađim učenicima i našim prvacima. Druženje im zakazujemo sutra za osam časova. Trudićemo se da im prenesemo atmosferu koju su imali u učionicama - kaže Gorica Negovanović za Tanjug.

VOJSKA POD MASKAMA PATROLIRA TERAZIJAMA! Vojnici primenjuju mere vanrednog stanja u Beogradu (VIDEO)

Direktor OŠ "Ivan Goran Kovačić" Miomir Dragaš kaže da na snimanju sve funkcioniše dobro, da niko nema zamerku na dosadašnji rad.

- Naša je uloga mala, samo je u našem prostoru organizovano snimanje. Nadam se da će se uspešno odvijati, da će deca biti zadovoljna i da će imati mogućnost i priliku da uče i nauče - naglasio je Dragaš.

Časovi se snimaju po nastavnom planu i programu. Za učenike nižih razreda snimaju se časovi srpskog jezika, matematike i Sveta oko nas. Za učenike od petog do osmog razreda snimaju se časovi iz srpskog, matematike, istorije, geografije, biologije, hemije, fizike.

Građani u redovima ispred apoteka! Trenutno nema maski i asepsola, ali biće (VIDEO)

Časovi će trajati po pola sata, a učenici od prvog do sedmog razreda imaće po dva časa dnevno, dok će učenici osmog razreda imati tri časa dnevno.

PRATITE NAS I NA YOUTUBE KANALU