19.03.2020.

19:22

Foto:

TV

OVO SU PRVI SNIMCI KORONAVIRUSA! Evo kako izgleda COVID-19! (VIDEO)

Rospotrebnadzor kaže u izjavi da su fotografije snimljene metodom negativnog kontrasta na prenosnom elektronskom mikroskopu JEM-1400. Takođe su naveli da je veličina čestice 100-120 nanometara.

NAPRAVITE ZAŠTITNU MASKU SAMI! Potrebne su vam samo 3 stvari! (Video)

Pored toga, prema ruskom Ministarstvu zdravlja, prvi kompletni genom virusa dešifrovan je iz uzorka koji su od zaraženih pacijenata uzeli stručnjaci Ruskog istraživačkog instituta za grip.

- Ovaj koronavirus je za nas nov, tako da je od presudnog značaja da odredimo put njegovog širenja i ulaska na teritoriju naše zemlje, njegove promene. Ove informacije će pomoći u razvoju vakcina i antivirusnih lekova za njegovo lečenje - izjavio je direktor instituta Dmitri Lioznov.

Institut je rekao da su genetski podaci poslati u međunarodnu bazu podataka koju koristi Svetska zdravstvena organizacija, kao i vodeće istraživačke grupe za praćenje evolucije bolesti COVID-19.

POSLUŠAJTE REČI EPIDEMIOLOGA! Građani, od vas i vaše discipline najviše zavisi! (VIDEO)

Prema Rospotrebnadzoru, do sada je u Rusiji bilo 199 potvrđenih slučajeva koronavirusa. Ranije danas moskovski štab za koronavirus potvrdio je da je od virusa umrla 79-godišnja žena koja je prethodno imala zdravstvena stanja, što je postala prva smrt od korone u Rusiji.

MEDICINSKI RADNICI ZAHVALNI NA PODRŠCI! Drago nam je da ljudi cene naš trud (Video)

EVO KAKO JE BEOGRAD IZGLEDAO TOKOM POLICIJSKOG ČASA! Prestoničke ulice bile su puste u sredu uveče (Video)