27.03.2020.

15:50

Foto:

TV

ČAČANSKI HIRURZI U KARANTINU! Gradonačelnik najavio masovno zapošljavanje medicinskih radnik! (Video)

Nakon odeljenja ortopedije i labaratorisjke službe, u čačanskoj bolnici po redukovanom sistemu od danas radi i hirurgija.

- Biće urađen epidemiološki nadzor nad osobljem hirurgije i to je treća služba koja će raditi smanjenim kapacitetom. Ono što je dobra vest jeste da će mikrobiologija raditi normalno, jer se deo radnika vratio na posao i materijal više neće biti slat u Kraljevo - izjavio je dr Mihailo Luković, šef Radnog tima.

Informer

dr Mihailo Luković

Tokom prethodnog dana u bolnicu su primljena četiri bolesnika pod sumnjom da imaju infekciju izazvanu COVID-19, a četiri već ležeća bolesnika prebačeni su u tercijalnu ustanovu. Od sedam poslatih briseva na virusološku analizu, pet je pozitivno, a dva negativna, pri čemu su negativni brisevi deteta sa Dečjeg odeljenja, kao i jednog mladića. Trenutno u bolnici leži ukupno 11 bolesnika. 

KAKO SAČUVATI VEZU U DOBA KORONE? Evo kako virus utiče na mentalno zdravlje i partnerske odnose! (TV IN)

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, najavio je da će u narednom periodu biti zaposlen veliki broj zdravstvenih radnika u bolnicu i Dom zdravlja.

Informer

gradonačelnik Čačka Milun Todorović

Zapošljavanje će biti sprovedeno po hitnom postupku, a u radni odnos će biti primljeni svi oni koji žele da rade, a nalaze se na evidenciji NSZ.

PITALI SMO BEOGRAĐANE: Evo kako se naši sugrađani štite od koronavirusa! (TV IN)

SVET POSTAJE JEDNO U TEŠKIM VREMENIMA! Premijerka Ana Brnabić dočekala novu medicinsku pomoć iz Kine na aerodromu! (Video)