17.04.2020.

13:49

Foto:

TV

KINEZI JOŠ JEDNOM POMOGLI NAŠEM NARODU! Stigla pomoć u Užicu! (Video)

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković zahvalio je bratskom narodu Harbina, njihovom gradskom rukovodstvu, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću koji sprovodi politiku zbližavanja sa kineskim narodom i Kinom.

- Radi se o neophodnoj zaštitnoj opremi za naše zdravstvene radnike. Naši pobratimi su pored nabavke platili i prevoz donirane robe od Kine do Srbije. Ovo je primer da se dobro dobrim vraća,jer smo mi u februaru kada je u Kini bila epidemija koronavirusa, poslali u Harbin iz Užica 20 000 zaštitnih maski - izjavio je gradonačelnik Užica prilikom predaje pomoći užičkoj bolnici.

Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović zahvalio je kineskom narodu, kao i gradskom rukovodstvu Užica na saradnji u ovim teškim vremenima epidemije, zahvaljujući kojoj se Zdravstvenom centru obezbeđuje sva potrebna oprema.

- Skafanderi i zaštitne naočare su nešto što nam je neophodno i podelićemo ih svim zdravstvenim radnicima u našem centru koji se nalaze na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa - naveo je Božović.

Petković je naveo da je Harbin ponudio i respiratore, ali da je predloženo da u prvoj turi bude neophodna zaštitna oprema za medicinsko osoblje, a da će ukoliko bude potrebno biti još donacija.