18.04.2020.

18:00

Foto:

TV

DOKTOR PREDRAG KON PORUČUJE: Treba biti oprezan sa planiranjem letovanja (Video)

Kako kaže lično, doktor Predrag Kon on tokom leta neće ići nigde, jer se u Srbiji oseća bezbednije i sigurnije.

-Sve će više biti pritisak, kako situacija bude sve bolja i bolja, da se što pre ukinu sve mere, ali moramo da budemo svesni da imamo prilično osetljivu populaciju, pogotovo kod starijih od 65 godina i da preporuke neće biti jednake za sve-, rekao je Kon na pres konferenciji.

O tome će se, kaže, pričati u okviru stručnog tima lekara, a u skladu sa ukupnom epidemiološkom situacijom daće se preporuke zasnovane na onome što se zna.

-Uvek je bolje biti u svojoj zemlji i ne dobiti infekciju u tuđoj zemlji, to je najjednostavnije obrazloženje. Lično neću ići (van Srbije), putovaću u Srbiji, ovde se osećam bezbednije je i sigurnije-, rekao je Kon.

Epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević navela je da čim se postavlja pitanje u vezi sa letovanjima, znači da je veliki deo građana svetan toga da se radi dobar posao i da se polako vraćamo na put normalnih životnih aktivnosti.

Ona je rekla da su stručno mišljenje i zdravstveni aspekti mnogo stroži, od ekonomskih, na primer, pa su zato možda stručnjaci u nezahvalnoj situaciji.

-Državni vrh je tu fleksibilniji. Ali, struka je prilično stroga i jednoglasna. Nismo još izašli potpuno iz ove priče, iako se kraj nazire. Treba da idemo korak po korak-, rekla je Kisić.

Epidemija je, kaže, promenila naš pogled na svet, pa nam verovatno više neće biti najvažnija stvar kada ćemo i gde da odemo na odmor.

-Svi se nadamo da se što pre vraćamo u normalne životne tokove, ali moramo da budemo oprezniji-, rekla je Kisić Tepavčević.

BONUS VIDEO:

DISCIPLINA JE NAJBITNIJA! Stariji će moći da izlaze, ali ne i da se okupljaju (Video)

BEZ PRISUSTVA VERNIKA! Liturgija u Sabornoj crkvi na Veliku subotu! (Video)