19.04.2020.

12:23

Foto:

TV

NAJGLASNIJA MOLITVA ZA SVE ČAČANE! Duhovna muzika sa razglasa čula se u svakom domu! (Video)

Ovo je jedan od najtežih Vaskrsa koji su Srbi dočekali, jer usled pandemije korona virusa vernici nisu bili u prilici da idu na bogosluženja. Međutim, sinoć se kroz Čačak prolomio zvuk najglasnije molitve ikada, jer je u crkvi u selu Konjevići, postavljen razglas  pa su molitvu mogu da čuju svi građani, čak i meštani najudaljenijih sela.

-U iščekivanju najradosnijeg praznika otvorih prozor, a gradom se razliva zvuk duhovne muzike. To je bilo nešto najlepše što sam čula u ovih zadnjih nekoliko meseci. Rekli su mi da je to sa razglasa iz Konjevića i prelepo je. Ta muzika miluje dušu, uz nju kao da smo svi zajedno. Čuje se u Nemanjinoj, Balkanskoj, ulici Cara Lazara, svuda. I neka se čuje, ta muzika nas hrani toplinom-, rekla je Marija Lukić, koja živi u centru Čačka.

-Znamo da postoji ograničenje kretanja i da vernici ne mogu doći na službu zato smo želeli da omogućimo svima da se uz zvuke duhovne muzike mogu Bogu pomoliti od svoje kuće-, rekao je Miodrag Todorović, protonamesnik crkve Car Konstantin i sveta carica  Jelena u Konjevićima.

BONUS VIDEO:

VASKRŠNJA LITURGIJA U PONOĆ! U krpti Hrama svetog Save na Vračaru, predvodio je Patrijarh srpski Irinej. (Video)

VELIKI PETAK U DOBA KORONE! Mali broj vernika posetilo crkve ovog jutra! (Video)

BEZ PRISUSTVA VERNIKA! Liturgija u Sabornoj crkvi na Veliku subotu! (Video)