23.04.2020.

20:00

Foto:

TV

DA LI SU SE PRERANO POPUSTILE MERE ZAŠTITE? Kon istakao svoje mišeljenje o kretanju tokom prvomajskih praznika i Đurđevdana! (Video)

- Da li smo pre vremena ušli u ovu sitauciju da popuštamo mere? Kao što smo na samom startu ušli u stroge mere, tako pravovremeno izlazimo iz zatvorenosti i ulazimo u redovan život. Ali, to će trajati, to neće odjednom da se preseče i da se uđe u normalan život - rekao je Kon odgovarajući na pitanja novinara.

Kaže da su eventualne ekscesne situacije sada sve manje i teško da mogu da se dogode i da imaju mogućnosti da do te mere utiču i podignu potencijal virusa da može da izazove ono što je do sada izazivao.

- Da li je to posledica slabljenja samog virusa ili mera, to će pokazati budućnost. Pričamo o Srbiji. Po shvatanju nekih smo tek na samom početku epidemija na globalnom nivou, pošto se tek zahuktava virus i prelazi na južnu hemisferu, gde su zdravstveni sistemi slabije strukturirani - rekao je Kon.

MORAMO SE NAVIĆI DA ŽIVIMO SA KORONOM! Bez obzira na rezultate, maske će se nositi! (Video)

Epidemiolog Predrag Kon smatra da je logično da i za prvomajske praznike važi zabrana kretanja, a da za Ðurđevdan, jednu od najvećih slava, ne bi trebalo ništa dodatno preduzimati, jer svakako policijski čas počinje od 18 sati.

- Još nismo raspravljali o zabrani kretanja za 1. maj, ali lično mislim da je logično da i dalje bude zabrana kretanja, jer je to poslednji trenutak kada može ozbiljno da se pokvari sve ovo što smo imali - rekao je Kon na pres konferenciji.

VAKCINA JE NADA DA ĆE SE KORONAVIRUS ISKORENITI! Ipak, biće potrebno vremena! (Video)

Kada je reč o Ðurđevdanu, Kon je rekao da je to, praktično, jedan dan, radni, kada policijski čas počinje u 18 sati.

- To je, opet, lično mišljenje. Mislim da tu ne treba ništa dodatno raditi, i praktično, da izađemo iz situacije da imamo takve značcajne događaje ispred nas i onda možemo da razmišljamo o ozbiljnom otvaranju, ako rezultati nastave ovako da ''padaju'' - rekao je Kon.

NA JUGU SRBIJE SITUACIJA NESIGURNA! Postoji opasnost od drugog talasa koronavirusa! (Video)

ZLATIBOR OSTAO BEZ JEZERA! Popularno turističko mesto dobija potpuno novi izgled! (Video)