06.05.2020.

18:25

Foto:

TV

DR BRANIMIR NESTOROVIĆ JE MNOGO OPTIMISTIČAN! Za epidemiologe još nije gotova epidemija, jer i dalje ima zaraženih! (Video)

Na konferenciji u Palati Srbija, Kisić je iznela podatak prema procenama Svetske zdravstvene organizacije (SZO) da je dužina kontakta između dve osobe da bi se virus preneo 15 minuta i dodala da je dužina kontakta u pojedinim slučajevima bila i manja.

- Postoje mogućnosti da se vratimo životu, a da bude bezbedno, zbog toga opšte mere prevencije i dalje ostanju, čak i one, najbanalnije kao što su pranje ruku - rekla je Kisić.

EKIPA TVINA OBIŠLA KBC "DRAGIŠA MIŠOVIĆ"! Tamo se vodi prava bitka za živote pacijenata

Upitani za izjavu dr Branimira Nestorovića da je virus sada slab i da je pravo vreme da se što više ljudi zarazi i da je “epidemija završena”, doktor Predrag Kon je rekao da epidemiolog ne može da kaže da je epidemija završena ako u danu ima 114 zaraženih, dok kliničar to može, jer vidi kraj unapred.

DOKTORKA DARIJA ODLUČNA! Ne postoje kompromisi kada je zdravlje u pitanju! (Video)

Kisić Tepavčević je rekla da je dr Nestorović uvek dosta optimištičniji nego što su epidemiološka sagledavanja u odnosu na činjenice, ali da to nisu suprotna mišljenja.

- Gledamo različite apsekte. Svi bismo voleli da verujemo da je to tako, a i podaci idu u tom pravcu, ali bilo bi neodgovorno sebe dovesti u rizik, jer ne znate kako će se virus ponašati u jednom organizmu. U zdravom organizmu će to da prođe brzo i lako, ali ne mora uvek - rekla je Kisić Tepavčević.

SRBIJA IMA STABILAN BUDŽET, USKORO POČINJE ISPLATA 100 EVRA! Lični podaci građana biće zaštićeni!