09.06.2020.

12:21

Foto:

TV

Otvoren naučno-tehnološki park u Nišu (Video)

Firme koje se budu uselile u NTP počeće da rade u avgustu, a ukupno će biti na raspolaganu 14.000 kvadrata.

NTP će imati ukupno 20 start ap kompanija i 13 tehnološko-razvojnih, a jedna kompanija je vezana i za tehnološko-razvojni i za startap deo.

Vučić je rekao da je u NTP uloženo 12,5 miliona evra i istakao da je država mnogo uložila u Niš prethodnih godina.

-U ovo će biti uloženo ukupno 20 miliona evra. Mnogo smo para uložili u Niš, koji je kaskao za drugima, a sada ide ubrzano napred-, istakao je Vučić.

Zajedno sa investicijom u osnovanje Starap centar Niš koji će postati deo NTP-a i laboratorijskom lamelom Elektronskog fakultata ukupna vrednost investicije premašuje 20 miliona evra.

Otvaraju su prisustvuju premijerka Ana Brnabić i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Završena je izgradnja i uređenje zgrade i pratećeg prostora Naucno-tehnološkog parka u Nišu pored tehnoloških fakulteta.

Naučno-tehnološki park Niš je organizacija koja u bliskoj saradnji sa Univerzitetom i akademskom zajednicom obezbeđuje infrastrukturu i usluge za pomoć inovativnim preduzećima u ostvarivanju poslovnih uspeha na tržištu, posebno u oblasti visokih tehnologija.

Oko objekta je parking, kao i lepo uređen park sa fontanama, a u podrumu zgrade se nalaze garaže i fites centar površine 400 kvadrata koji ce biti dat, putem javnog poziva, nekom od partnera na upravljanje.

BONUS VIDEO:

ZLATIBORSKI OKRUG NASTAVLJA DA SE RAZVIJA! Boban Perišić o planovima za naredni period! (VIDEO)

BITKA NA KOŠARAMA ILI PAKAO KOŠARA! Počinje snimanje filma od nacionalnog značaja!