25.07.2020.

17:17

Foto:

TV

Spremna „Plava hala“ u Čačku: Veliki priliv starijih pacijenta iz Ivanjice, postoji strah da korona virus uđe u starački dom i zatvor (Video)

-Ima dosta potencijalnih pacijenata iz Moravičkog okruga, pre svega iz opštine Ivanjica. Na žalost to su uglavnom pacijenti u starijoj životnoj dobi i dolaze sa veoma teškim kliničkim slikama. Takođe, na teritoriji grada Čačka imamo Dom za stare sa 80 korisnika, kao i Okružni zatvor, ali i sisteme u kojima je veliki broj zaposlenih, zato moramo biti spremni da u koliko dođe do većeg zaražavanja budemo spremni-, rekao je za RINU, gradonačelnik Čačka Milun Todorović i dodaje da u Opštoj bolnici za sada ima dovoljno mesta.

Za slučaj potrebe, za Plavu halu obezbeđeno je 60 kompleta boca sa medicinskim kiseonikom i svi potrebni aparati i oprema, kako bi svi pacijenti imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu i kvalitetnu negu.

Gradonačelnik je izrazio veliku zahvalnost svim medicinskim radnicima, ali posebno medicinskim sestrama i tehničarima koji su “istinski heroji ovog vremena”, jer su pokazali ogromnu energiju i požrtvovanost.

Prema njegovim rečima situacija u Čačku se stabilizovala pre svega zahvaljujući odgovornom ponašanju građana koji u najvećem procentu poštuju sve propisane mere od kako je proglašena vanredna situacija.

BONUS VIDEO:

Počeli radovi na izgradnji kovid bolnice u Kruševcu (Video)

Beograđani o vakcinaciji protiv korone (Video)