15.12.2020.

08:15

Foto:

TV

20 GODINA OD MISTERIOZNOG UBISTVA HARISA BRKIĆA! Sve što niste znali o košarkašu čija je karijera surovo prekinuta u 26. godini!

Napadač je pobegao, a Brkićevo nepomično telo zatekao je slučajni prolaznik. Brkić je prebačen u Urgentni centar, operisan je na neurohirurgiji, posle operacije bio je u komi, zatim podleže povredama i umire.

Do danas nije otkriveno ko je pucao u nastradalog momka.Inspektori su tokom istrage razgovarali sa više od 100 ljudi.

Dvadeset godina kasnije ne bledi uspomena na sjajnog košarkaša. Brkić je košarku počeo da trenira u KK Bosna sa 10 godina. Kao sedamnaestogodišnjak, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan.

Sa  Partizanom je za šest sezona osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna Kupa. Brkić je za Partizan odigrao 290 utakmica i deseti je na večnoj listi.

Igrao je i za podgoričku Budućnost gde je i započeo sezonu 2000/01. Ubrzo se vraća u Partizan, a nedugo zatim, baš nakon treninga zauvek završava košarkašku karijeru.

On je bio poznat po čuvenom produženom dvokoraku koji je kasnije dobio neformalni naziv "Harisov ulaz". U znak sećanja na Harisa Brkića, klubovi za koje je nastupao, Bosna, Borac, Partizan i Budućnost svakog leta organizuju Memorijalni turnir.

Bivši trener Partizana Nenad Čanak, rekao je da su pre tragedije igrali utakmicu u Novom Sadu. Ta utakmica bila je drugačija jer, kako je Čanak rekao, Brkić je bio ubedljivo najgori na terenu. Potpuno neprepoznatljiv.

Brkićeva majka za medije je izjavila da kada bi se srela sa ubicom, pitala bi ga samo zašto je ubio njenog sina.

Da je Brkić živ, ove godine bi napunio 46 godina.