04.04.2022.

12:42

Foto: printscreen

TV

DECA GLEDAJU U ČUDU, A ODLASLI SU ODUŠEVLJENI! Ovu nesvakidašnju izložbu morate da pogledate!

Posetioci mogu da vide crtežne kostime, delove scenografija ,njihove nacrte i rekvizite iz nekih od najpoznatijih predstava uz koje su generacije odrastale.

- ''Snežana i sedam patuljaka'', zatim  ''Gusarijada''  predstava koja se igra duže od 40 godina, kao i nove predstave ''Rođendan kraljice Gu-Gu" , "Miladinova čarobna lampa" - ponosno ističe Bulajić

Direktor pozorištanceta Đorđe Bulajić za Informer je otkrio kako odolevaju godinama i nikada ne izlaze iz mode.

Informer

- Mi smo uvek veseli i mladi, a to širimo i među decom. Treba uživati i u životu i u predstavi. Branko Kockica piše tekstove u kojima uživaju deca, Caca je bila reditelj i ona je radila 90% režija pozorišta "Puž". Oni su krenuli sa idejom da će to biti porodično pozorište gde će roditelji doći i provesti kvalitetno vreme sa svojom decom - ističe Bulajić.

Puž je jedino pozorište u kome se decenijama podjednako zabavljaju i roditelji i deca, zato je i u timu uvek porodična atosfera. 

- Kod nas ne postoje podele dirketor ili tehničar, svi rade sve , ali zato što vole da rade . Uvek se sve svede na ljubav i želju da uradimo nešto što valja. I kada uradimo nešto kao što je ova izložba, budemo prezadovoljni - kaže Bulajić za Informer.

Informer

Za vreme karantina deca i roditelji su se uželeli pa se uvek trži karta više, za sam rođendanski jubilej 17. aprila spremaju specijal. 

- Vraćamo na repertoar  "Zlatnu ribicu" , morali smo da je sklonimo jer tu učestvuje i hor, a zbog pandemije smo morali da prekinemo sa horom. Lepa vest je da hor je ponovo krenuo da radi i da ponovo primamo članove, zvanična audicija ne postoji već dete kad poželi može da dođe i da se upiše - kaže Bulajić za Informer.

Prave vrline se uče kroz pozorišne predstave jer pored zabave i razonode nose važne poruke o tome šta znači biti dobar, pravičan, pošten i vredan, a to je uvek u modi.